Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Accés obert per a l’1/1/2020: El Pla S i la Coalició S

4 desembre 2018

Robert Jan Smits, encarregat d’impulsar el model d’accés obert a la Comissió Europea, ha publicat els 10 principis del Pla S d’Science Europe que 11 organitzacions nacionals finançadores de la recerca, entre les quals no hi ha presència espanyola, han acordat implementar.

Amb aquest fi, han creat la cOAlició S, que compta amb el suport de la Comissió Europea i l’European Research Council (ERC). L’objectiu d’aquesta coalició és que, l’1 de gener de 2020, totes les publicacions siguin de lliure accés, difonent-se a través de revistes i plataformes d’accés obert.

El Pla S es defineix per un objectiu i 10 principis. L’objectiu principal és que tota la recerca finançada per membres de la coalició S sigui totalment oberta el 2020, i els 10 principis tracten sobre diversos temes relacionats amb l’accés obert: drets d’autor, tarifes de publicació, i el paper dels arxius oberts i dels repositoris.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org