Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Ampliat el termini de presentació de propostes a les #17JCID

22 gener 2024

Ampliat el termini de presentació de propostes a les 17JCID fins a l’1 de febrer de 2024

 

Envia les teves comunicacions, experiències o pòsters a 17jornades@cobdc.org

 

Més informació AQUÍ

Hem escoltat les vostres peticions i hem ampliat el termini de presentació de propostes a les  17es Jornades Catalanes d’Informació i Documentació (17JCID) fins a l’1 de febrer. 

A les 17JCID volem donar veu a totes les professionals que treballeu dia a dia per millorar els serveis, espais i usos dels equipaments relacionats amb la informació, la documentació, la recerca i la biblioteconomia. Per això us animem a participar amb les vostres aportacions (comunicació, experiència o pòster). 

Les 17JCID se celebraran els dies 23 i 24 de maig de 2024 a Barcelona.  

Sota el lema «I si…? Una lectura distòpica de la professió», des del COBDC obrim la participació de totes i tots que treballeu dia a dia per millorar els serveis, espais i usos dels equipaments relacionats amb la informació, la documentació, la recerca i la biblioteconomia.  Us convidem a participar amb les vostres aportacions (comunicació, experiència o pòster) a propòsit de quatre eixos temàtics:

EIX PROFESSIONAL – I si… els professionals deixen de ser bibliotecàries?

I si… els professionals deixen de ser bibliotecàries? I si… el nom o la designació professional no fa la cosa? I si… acceptem les especialitzacions dins les biblioteques (públiques, universitàries, especialitzades, etc.) com en altres països més desenvolupats que el nostre, on es contracten a professionals especialitzats, i no sols amb coneixements genèrics?

EIX TECNOLÒGIC – I si… les màquines prenen autonomia?

I si… les màquines prenen autonomia? I si… les màquines ja no estiguessin al nostre servei perquè prenen prou autonomia per prendre decisions. I si… no tenim en compte l’ètica i els principis de qualsevol experiència humana com a base decisions?

EIX SOCIAL – I si… la biblioteca no fos democràtica?

I si… la biblioteca no fos democràtica? I si… els espais públics i de reunió o culturals són exclusivament de pagament o s’hi ha de fer despesa comercial per gaudir-ne? I si… les biblioteques depenguessin exclusivament de corporacions i empreses privades? I si… el discurs únic i la censura dominés l’accés a la informació?

EIX TENDÈNCIES – I si… en el futur les biblioteques no existissin?

I si… en el futur les biblioteques no existissin? I si… els ciutadans no tinguessin cap biblioteca d’accés lliure a l’abast? I si… els ciutadans no tinguessin cap espai públic on trobar-se per potenciar l’esperit crític?

Esperem les vostres propostes fins a l’1 de febrer a 17jornades@cobdc.org

Comitè organitzador de les 17JCID

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org