Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Anuario AC/E de cultura digital 2019

15 maig 2019

Acción Cultural Española (AC/E) és una entitat pública dedicada a impulsar i promocionar la cultura i el patrimoni d’Espanya, dins i fora de les seves fronteres, a través d’un ampli programa d’activitats que inclou exposicions, congressos, cicles de conferències, cinema, teatre, música, produccions audiovisuals i iniciatives que fomenten la mobilitat de professionals i creadors.

Cada any elabora un resum que analitza l’evolució de les tendències digitals en el món de la cultura  (les arts escèniques, els museus, els festivals, el patrimoni històric i el llibre).

L’Anuario AC/E de cultura digital 2019 ha analitzat com els sistemes nacionals i regionals distintius concilien nous objectius en termes d’accés a les obres i els béns culturals i els marcs reguladors per a plataformes creatives i per a l’intercanvi d’obres d’art visuals, audiovisuals, musicals i literàries , dins les premisses de la col·laboració, la innovació i l’obertura.

Per fer-ho possible, s’hi inclouen set col·laboracions, entre les quals en destaquem tres vinculades al nostre sector:

– Ignasi Labastida, que fa una revisió de la cultura en obert, les possibilitats d’ús dels drets de propietat intel·lectual i la reutilització de continguts en el món digital des del respecte al creador.

– Javier Lorenzo, que parla d’un tema de plena actualitat: les tendències en el consum d’informació en la indústria cultural i com es veuen afectades per les notícies falses.

– Isaac Baltanás, que tracta com pot el podcast ajudar el sector cultural (llibres, audiollibres, música, cinema, etc.).

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org