Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Anuario AC/E de cultura digital 2019

15 maig 2019

Acción Cultural Española (AC/E) és una entitat pública dedicada a impulsar i promocionar la cultura i el patrimoni d’Espanya, dins i fora de les seves fronteres, a través d’un ampli programa d’activitats que inclou exposicions, congressos, cicles de conferències, cinema, teatre, música, produccions audiovisuals i iniciatives que fomenten la mobilitat de professionals i creadors.

Cada any elabora un resum que analitza l’evolució de les tendències digitals en el món de la cultura  (les arts escèniques, els museus, els festivals, el patrimoni històric i el llibre).

L’Anuario AC/E de cultura digital 2019 ha analitzat com els sistemes nacionals i regionals distintius concilien nous objectius en termes d’accés a les obres i els béns culturals i els marcs reguladors per a plataformes creatives i per a l’intercanvi d’obres d’art visuals, audiovisuals, musicals i literàries , dins les premisses de la col·laboració, la innovació i l’obertura.

Per fer-ho possible, s’hi inclouen set col·laboracions, entre les quals en destaquem tres vinculades al nostre sector:

– Ignasi Labastida, que fa una revisió de la cultura en obert, les possibilitats d’ús dels drets de propietat intel·lectual i la reutilització de continguts en el món digital des del respecte al creador.

– Javier Lorenzo, que parla d’un tema de plena actualitat: les tendències en el consum d’informació en la indústria cultural i com es veuen afectades per les notícies falses.

– Isaac Baltanás, que tracta com pot el podcast ajudar el sector cultural (llibres, audiollibres, música, cinema, etc.).

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org