Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El Baròmetre Europeu del Llibre Electrònic 2019 inclou dades sobre els audiollibres

25 juny 2019

A principis de juny es va publicar el nou Baròmetre Europeu del llibre electrònic, que va ser presentat en el 6th International Digital Distributors Meeting # 6IDDM, celebrat a Madrid.

El text inclou les tendències de vendes de llibres electrònics al Canadà, Alemanya, Itàlia, Països Baixos i Espanya, així com les importacions d’idiomes estrangers. Com a novetat d’enguany, s’han afegit dades sobre els audiollibres.

Algunes de les conclusions que presenta l’informe assenyalen que les audiències fan cada vegada més les seves eleccions en funció del contingut i no tant en funció del format. Un altre aspecte rellevant és el creixement de les ventes d’audiollibres i l’augment de les adaptacions literàries a format pel·lícula.

Sobre el preu, cal indicar que els consumidors trien els llibres electrònics entre 8 i 9 € màxim; i que en funció de cada país, el preu que paga cada persona varia molt: a Espanya ha augmentat la venda de llibres electrònics de menys de 3 €; al Canadà, els més venuts costen menys d’1 €, i a Alemanya, més de 3 €.

En relació als audiollibres, els preus oscil·len al voltant dels 20€, la seva audiència ha crescut molt (dels 4 milions el 2016 als 18 milions el 2018), les temporades de més venda són a principis de primavera, vacances d’estiu i final de l’any; i els gèneres més venuts són els thrillers i la novel·la negra.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org