Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya del 2019

2 setembre 2019

El Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya del 2019 és un document realitzat per Market AAD amb la coordinació i supervisió del CTecno, que compta amb el suport de Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona) i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública (Generalitat de Catalunya).

En aquesta edició, publicada el passat juliol, el text posa el focus en tres temàtiques destacades:

– L’escassedat del talent digital, especialment quan parlem de la poca presència de les dones en les TIC. Aquest factor ha passat a ocupar la primera posició com a principal fre del sector tecnològic català, segons les empreses consultades, quan només fa dos anys n’ocupava la setena posició.
– El fet de tractar les noves tecnologies com a generadores de valor. Així s’evitaria la consideració de ser només un cost necessari per convertir-se en un factor de creació de més negoci. Per aconseguir aquesta aproximació a la demanda caldrà apostar per les col·laboracions i aliances, enlloc de ser mers proveïdors de serveis TIC.
– L’impacte de les polítiques públiques dins el sector. És necessari enfortir el diàleg entre les administracions i el teixit industrial del territori per tal d’impulsar i accelerar l’estratègia de digitalització de l’economia de Catalunya.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org