Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Bibliobus Anantapur i formació de bibliotecaris: una experiència de voluntariat a l'Índia de la col·legiada Mariona Chavarria Domingo

8 novembre 2018

La Mariona Chavarria Domingo, membre del COBDC, ha desenvolupat una trajectòria professional a les biblioteques públiques que ha compatibilitzat amb el voluntariat en diverses àrees (nens, sense sostre, immigrants, etc.) i indrets geogràfics (Barcelona, Lió, Guatemala, Cambodja).

La seva darrera experiència de voluntariat en què ha participat aquest estiu passat ha estat en un projecte bibliotecari a l’Índia desenvolupat per la Biblioteca Pública Provincial Infanta Elena de Sevilla, amb la col·laboració de la Fundació Vicente Ferrer i el suport de la Caixa/CajaSur.

Durant les quatre setmanes que va durar aquest projecte la Mariona va formar 16 bibliotecaris i líders comunitaris locals, i va participar en el projecte de col·lecció «Històries del nostre poble».

indiamariona2
Entre els objectius assolits durant la part de formació dels nous professionals, la Mariona en destaca dos:
– Encoratjar els bibliotecaris en la seva nova professió.
– Promoure una cultura de xarxa on existeix una missió comuna que s’ha adaptar en funció de la seva realitat local, tot incentivant la col·laboració per aconseguir les seves fites individuals.

Pel que fa al projecte de col·lecció «Històries del nostre poble», es tracta d’una iniciativa que forma part d’altres activitats relacionades amb el bibliobús Anantapur. L’activitat consistia en la creació d’un llibre elaborat pels propis habitants de cada aldea a partir de les narracions orals de la població gran. Aquesta fita es va aconseguir a través de la transcripció manual de les narracions orals, la seva informatització, la creació de les il·lustracions i l’enquadernació del llibre.

Entre els objectius d’«Històries del nostre poble» hi ha el foment de la lectura, facilitar l’accés al mercat laboral i afavorir l’adquisició de competències (aprendre a aprendre, comunicació lingüística, etc.).

Des del COBDC encoratgem tots els membres del Col·legi que ho desitgin a desenvolupar aquest tipus d’activitats que enriqueixen tant el vessant professional com el personal.

Imatges: Mariona Chavarria Domingo

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org