Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La BNE permet l'ús comercial gratuït de les seves imatges digitalitzades de les obres en domini públic

15 maig 2020

Des del 24 d’abril no cal pagar per l’ús comercial de les imatges digitals d’obres de la BNE que es troben en domini públic. Aquest fet permet a qualsevol persona descarregar, transformar i compartir les imatges per a qualsevol finalitat, inclosa la comercial, de forma gratuïta i sense haver-ne de demanar autorització.

La mesura facilita nous usos a més de 20 milions de pàgines digitals que ofereix la BNE i, especialment, proporciona suport a les indústries creatives i culturals. En concret, es tracta d’imatges d’obres en domini públic que es troben disponibles en els portals de la Biblioteca Digital Hispánica i l’Hemeroteca Digital. La tipologia documental és diversa: milers de manuscrits, incunables, llibres antics, dibuixos, gravats, fotografies i altres materials gràfics, així com mapes, partitures i diaris i revistes històrics.

Aquesta iniciativa forma part de l’estratègia que va començar els anys 2007 i 2008 per impulsar i facilitar l’accés i la reutilització de les seves col·leccions digitals. Dins d’aquesta línia, s’han dut a terme altres projectes dels quals ja us hem parlat al Document: BNELab, portal d’innovació digital i BNEscolar, orientat a el món educatiu.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org