Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

BNE: portal datos.bne.es

7 gener 2019

Avui us presentem un portal creat el 2014 per la Biblioteca Nacional de España, que va néixer amb l’objectiu de mostrar la immensa quantitat de dades bibliogràfiques que posseeix. Es tracta del portal datos.bne.es, que, a partir d’una cerca bàsica, permet accedir a molta informació: dades sobre les seves col·leccions i els seus autors, les peces de què disposa en els seus dipòsits, el seu vocabulari controlat per a les matèries, enllaços webs, etc.

Per exemple: si cerquem per «Tirant lo Blanc» el portal ens mostrarà totes les opcions que coincideixen amb les paraules cercades (obres, edicions, etc.). Si cliquem «Intro», ens portarà a la pàgina de resultats, on trobarem totes les dades relacionades (persones, edicions, etc.).

Si busquem per autor, en el cas de Joanot Martorell trobarem aquesta pàgina de resultats, que inclou totes les dades disponibles a la BNE més algunes d’extra, com una breu biografia i enllaços externs relacionats (Viquipèdia,VIAF, Library of Congress, DBpedia, etc.).

tirantloblanc_bne2

En tot els casos, al final de cada registre trobarem l’opció de descarregar-lo en format RDF i Marc21.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org