Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

COBDC

Òrgans de govern

Els òrgans de govern del Col·legi són l’Assemblea General i La Junta de Govern, que és l’òrgan de direcció i administració. Aquests òrgans de govern actuaran d’acord amb els principis de democràcia, autonomia i participació col·legial i es regiran pel que marquen els Estatuts del Col·legi.

 

L’Assemblea General

L’Assemblea General és un òrgan sobirà i, com a òrgan plenari, és integrada per totes les persones col·legiades de ple dret i els seus acords son d’obligat compliment pels membres del COBDC. Aquest òrgan delibera sobre qualsevol assumpte d’interès per al Col·legi, adopta acords en l’àmbit de la seva competència i controla l’activitat de la Junta de Govern.

 

 

La Junta de Govern

La Junta de Govern és l’òrgan de direcció, seguiment i impuls de l’acció de govern, administració i gestió del Col·legi. Té caràcter col·legiat i en formen part i la componen el/la President/a, el/la Vicepresident/a, el/la Secretari/ària, el/la Tresorer/a, i un mínim de sis Vocals elegits/des.

Els seus membres han d’ésser elegits, en una reunió de l’assemblea mitjançant sufragi universal, lliure, directe i secret de tots els col·legiats i el seu mandat  serà de quatre anys i podran exercir el mateix càrrec, com a màxim, dues reeleccions de mandat conforme als Estatuts.

Junta Permanent

Francesc Xavier González Cuadra

PRESIDÈNCIA

Doctor en Informació i Comunicació (UB), Màster en Literatura anglesa i germànica (UB), Llicenciat en Història UB), Postgrau en Prescripció Lectora (UB) i Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB). Des de 1992 ha desenvolupat la professió bibliotecària a biblioteques públiques, especialitzades, universitàries, patrimonials i a la Biblioteca Nacional de Catalunya. En l'actualitat combina la direcció de la Central de Préstec i Serveis Especials (CePSE) del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya amb la docència universitària (UAB i UNED).

Carme Galve Montore

VICEPRESIDÈNCIA

Directora de la Biblioteca Jaume Fuster. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB). Llicenciada en Documentación (UB). Diploma en Comunicació intergrupal i intercultural (UOC). Postgrau en Smart Cities: Urbanisme, Tecnologia i Sostenibilitat (UPC). Va treballar en el Servei de Biblioteques de la Universitat Politècnica de Catalunya (1996-2001). Des del 2001 forma part de Biblioteques de Barcelona, on ha dirigit la Biblioteca Vila de Gràcia (2002-2005) i la Biblioteca Jaume Fuster des que es va inagurar el 2005. Ha presentat ponències al WLIC d'IFLA, en el congrés METLIB, en el Congreso de Bibliotecas Públicas, en el Congrés AICE de Ciutats Educatives i en les Jornades Fesabid. Ha col·laborat en sessions de formació especialitzada a la Universitat de Barcelona, el COBDC, l'Institut d'Educació Contínua (UPF) i recentment al programa AECID de Cooperació Internacional. És membre de l'Standing Committee a Metropolitan Libraries Section (2017-2021).

Jordi Bosch Canalias

SECRETARIA

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la UB, Llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la UAB i Màster en Teoria de la Literatura i Estudis Culturals a la mateixa universitat. Des del 2010 és el director de la Biblioteca del Sud de Sabadell. Li agrada tot el que envolta la relació de l'infant i sobretot, l'adolescent, amb la lectura. Té el Diploma d'Especialització en Cultura, Lectura i Literatura per a infants i joves a la Universitat de València. Forma part del GT de Biblioteques Escolars.

Rosario Gámez Sánchez

TRESORERIA

Graduada en Informació i Documentació (UOC), Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UGR), Postgraus en Organització i Gestió de la Informació Documental i en Noves Tendències en Gestió de la Informació (UJI) i Postgrau de Comunicació i Avaluació de la Ciència (UB). Vinculada professionalment des de fa 20 anys amb el món de la biblioteca universitària, treballa a Blanquerna (URL). Ha impartit docència sobre recerca documental en diferents màsters universitaris i és especialista en gestió i avaluació de la informació. Està interessada en tot allò relacionat amb la bibliometria, comunicació científica i avaluació de la ciència.

Vocals

ISABEl minguillón

SERVEIS ALS COL·LEGIATS/DES

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB) amb un postgrau de Planificació i Gestió de Biblioteques (IDEC-UPF). Treballa en l’àmbit de la gestió de les biblioteques públiques des de 1995 i dirigeix la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda de Barcelona, especialitzada en poesia, des de la seva inauguració el 1999. Membre del Consell editorial dels números 57 i 58 de la revista ITEM editada pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. Col·laboradora del Blog de l’Escola de Llibreria de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB amb ressenyes de llibres d’estudis de poesia. Col·laboradora del curs de Postgrau de Prescripció Lectora de la UB. Forma part del grup de treball TransVersant la poesia de l’Associació de Mestres Rosa Sensat que treballa amb l’objectiu de potenciar la relació entre poesia i educació.

Eli Ramírez Andreu

COMUNICACIÓ

Diplomada i Llicenciada en Documentació per la UB i Tècnica Superior en Animació Sociocultural. Després de passar per diverses tipologies bibliotecàries, actualment està treballant en biblioteques públiques de la Xarxa de Biblioteques. Col•leccionista compulsiva de punts de llibre i dibuixant de còmics amateur ocasional. Actualment formant-se a la UOC per convertir-se en educadora social.

Mireia Gisbert Marzo

SERVEIS ALS COL·LEGIATS/DES

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), graduada en Informació i Documentació i Màster en Gestió Cultural (UB). Actualment documentalista i arxivera a l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions de la Generalitat de Catalunya. Com a professional de la informació, els arxius públics i privats, les biblioteques especialitzades, els centres de documentació i els mitjans de comunicació són alguns dels camps on m'he vist implicada en aquests darrers anys. Entusiasmada per la gestió documental, els canvis que s'estan produint amb l'entrada de l'Administració digital i apassionada de la gestió del coneixement.

Ester Pozo

GRUPS DE TREBALL

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB i Màster en Literatura Infantil i Promoció de la Lectura per la Universitat de Castella – La Manxa. Fa anys vaig treballar en biblioteques escolars, però ja en són uns quants que em trobareu a les biblioteques públiques, sobretot darrere l'Àrea Infantil o els serveis per adolescents i joves. Em fascina tot el què té a veure amb el món creatiu en els infants i sobretot, el valor democratitzador de les biblioteques públiques. Formo part del GT de Bib Botó (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils).

Jaume Vilarrubí Prats

GRUPS DE TREBALL

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la UB, he passat tota la meva trajectòria professional defensant la biblioteca escolar i la biblioteca pública on aviat farà ja vint anys que hi treballo. Formo part d'altres col·lectius com l'AMPLI (bibliotecaris musictecaris), o Bib Botó (grup de treball de biblioteques infantils i juvenils) a banda de coordinar Grupcòmic (grup de treball de biblioteques i còmics). També formo part de la ACDCómic (Asociación de Críticos y Divulgadores de cómic) i des de fa poc sóc part de l'equip de ressenyadors de la revista Faristol.

Sílvia Redondo Iniesta

FORMACIÓ

És llicenciada en Història, en Documentació i Diploma d'Estudis Avançats (DEA) obtingut a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB. Durant la seva trajectòria professional ha estat vinculada a les biblioteques universitàries i als centres de documentació, però alhora, també ha treballat en el l'àmbit de la docència, la recerca, l'empresa privada i la gestió i direcció de biblioteques públiques. Actualment és la Cap de la Biblioteca Joaquim Folch i Torres del Museu Nacional d'Art de Catalunya i està treballant en la tesi doctoral. Les seves línies d'investigació són la recerca en l'àmbit de les biblioteques de museus, la ciència oberta i la comunicació científica.

Marta Perpiñan

COMUNICACIÓ/FORMACIÓ

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UOC) amb un postgrau en Noves tendències en Gestió de la Informació (Universitat Jaume I). Actualment treballa com a bibliotecària al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona Des de 2020 i fins el 2022, ha ocupat el càrrec de tresorera de FESABID en representació del COBDC i també va ser va ser membre de la Junta del COBDC en el període 2016-2020. Des de 2019 és docent de cursos sobre cerques bibliogràfiques i Mendeley al COIB i ha publicat nombrosos treballs i ressenyes dins l'àmbit de la informació i comunicació.

0
    0
    La teva cistella
    La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
    Parlem!
    1
    En què et podem ajudar?
    El xat del COBDC
    Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org