Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Comerç interior del llibre a Espanya 2018

14 novembre 2019

L’informe «Comercio interior del libro en España 2018» és una publicació de la Federación de Gremios Editores de España que els seus creadors defineixen com a «el informe de cómo ha sido el año editorial desde el punto de vista cuantitativo». Cal matisar que les dades provenen de les editorials associades (de 724 han contestat el 44,6%) i que aquest factor representa quasi al 90% del total del sector.

En aquesta 30a edició, com és habitual en aquesta publicació, es presenten dades de tot tipus: ocupació, producció editorial (per matèries, suport, idiomes), facturació (per grandària d’empresa, matèries, preu mitjà, vendes per canals, comunitats autònomes, devolucions), gèneres (ficció adults, infantil i juvenil, còmics, etc.), despeses editorial dels drets d’autor, etc.

Pel que fa als valors relatius a Catalunya es presenten les dades consolidades del Gremi d’Editors amb les de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana. Algunes dades rellevants en el nostre territori són:

– Augment del 13,2% en la facturació
– El pagament de drets d’autor correspon al 57,7% de tota Espanya
– La facturació total en català (96,1%) es divideix en: llibres de text no universitari (31,5%), ficció adults (20,8%), infantil i juvenil (11,9%) i no ficció (31,9%).

Per ampliar detalls també podeu consultar les taules 97 i 98 per conèixer l’edició de títols i exemplars per matèries per comunitats autònomes.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org