Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Comunicat de la Junta del COBDC

31 agost 2023

La Junta del COBDC s’ha fet ressò d’uns greus fets exposats a la plataforma X en el quals un membre col·legiat presumptament va crear i mantenir una pàgina web de caràcter masclista amb  continguts vexatoris que vulneraven l’honor i els drets d’imatge de les persones perjudicades. En dita pàgina de caràcter eròtic sembla ser que es mostraven diverses fotografies de col·legues de professió presses sense consentiment exprés i en entorns de trobades professionals.

Després de recavar informació preliminar de la pàgina web, del contacte amb la persona denunciant així com de l’admissió dels fets per part de l’autor d’aquesta pàgina en la plataforma X, la Junta expressa de forma conjunta i consensuada el seu rotund malestar i preocupació.

 1. Considerem absolutament inadmissibles aquests fets ja que són un clar cas d’abús sexual atès el no consentiment de les víctimes.
 2. Volem donar suport a la víctima o víctimes tot reconeixent especialment la valen􀆟a denunciant públicament aquest episodi tan execrable.
 3. Ens consta que el presumpte autor, confés en el seu propi perfil de la plataforma X, no demana disculpes a la víctima/víctimes i no es retracta públicament, ans al contrari, empitjora la situació minimitzant els fets.
 4. La Junta valora de manera extraordinàriament negativa aquesta primera actitud del col·legiat Tomàs Baiget.
 5. Els fets incorren en la vulneració de l’article 2 i 18 del Codi Deontològic del COBDC que, recordem, és l’eina amb la qual es dota la nostra institució per exercir el règim sancionador fixat en els seus estatuts.
 6. Tot esperant més informació de les parts, la Junta farà especial seguiment de la qüestió i es reserva el dret d’emprendre accions sancionadores si el cas continua agreujant-se a raó de noves denúncies tant de persones col·legiades com de persones no col·legiades.

Finalment, la Junta del COBDC reitera que no tolerarà cap actitud discriminatòria, en particular, de caire masclista.

Junta de Govern 2020-2024

26 d’agost 2023

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org