Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Crida de LIBER: mantenir l'accés a llibres, arxius i altres materials d’instrucció

17 abril 2020

Ens fem ressò de la crida que ha fet recentment l’Associació de Biblioteques de Recerca Europees, LIBER, als comissaris europeus, els governs dels estats membres, els editors i els autors per recolzar de forma ràpida i flexible al canvi que la COVID-19 està provocant en l’àmbit de l’educació i l’aprenentatge.

«Les biblioteques proporcionen suport essencial als educadors i investigadors, no només facilitant accés al contingut, sinó també assessorant sobre problemes de drets d’autor i de llicència. Aquesta orientació es basa en normes i interpretacions de la llei de drets d’autor. En aquests temps sense precedents, però, de vegades els hàbits normals ja no són pràctics. Se’ns demana als bibliotecaris si hi ha més flexibilitat, i no tenim resposta.

La UNESCO estima que 1.500 milions d’estudiants –més del 90% dels estudiants matriculats a tot el món– han estat afectats pel tancament d’escoles i universitats a causa del coronavirus. Amb gairebé totes les escoles, biblioteques i universitats tancades a Europa, les institucions es posen a punt per proporcionar recerca, ensenyament i aprenentatge en línia.»

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org