Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Els dietaris escanejats de vuit biblioteques disponibles a Trencadís

17 juliol 2018

Amb motiu de la celebració del centenari de la inauguració de la Biblioteca de Sallent, el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals, Trencadís, ha afegit més volums dels dietaris d’aquesta biblioteca. Juntament amb aquests nous volums que inclouen els manuscrits del 1920 al 1938,  també es poden consultar els dietaris de les biblioteques d’Esparreguera, Vilafranca del Penedès, Calella, Vic, Manresa, Granollers, Pineda i Canet de Mar.

La redacció dels dietaris de les biblioteques populars de la Mancomunitat es va iniciar a partir de 1920, any en què Jordi Rubió i Balaguer va accedir al càrrec de director de la Xarxa de Biblioteques Populars. Varen néixer com un document de gestió interna, per deixar per escrit la rutina diària de la feina a la biblioteca: entrades i sortides de documents, les diferents tasques realitzades, visites d’inspecció… En ocasions, però, les bibliotecàries, amb el seu estil personal, també hi deixaven constància dels fets ocorreguts en el dia a dia, convertint aquests documents en un testimoni de la vida de l’època, des de la Dictadura de Primo de Rivera, l’adveniment de la Segona República, la Guerra Civil, la desfeta republicana i l’entrada de les tropes franquistes amb la consegüent dictadura.

Més informació a:  Els dietaris escanejats de vuit biblioteques

Accés als dietaris

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org