Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Eduteca: la biblioteca digital de les biblioteques escolars de les Illes Balears

25 febrer 2020

Els centres escolars públics de les Balears compten amb una nova eina per potenciar la lectura i el coneixement. Es tracta de la biblioteca digital Eduteca, la biblioteca digital que la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca posa a disposició d’alumnes, professorat i famílies per contribuir a la consecució dels objectius acadèmics. L’aplicació EDUTECA IB, disponible en Android i en IOS, es pot fer servir des de distints dispositius digitals.

Durant el curs 2018-19 es va fer una prova pilot amb 29 centres educatius de les Illes, i aquest curs ja és disponible per a tots els centres. Segons la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, «Eduteca és un clar exemple de la recerca de la igualtat educativa independentment de la situació socioeconòmica de l’estudiant, que cerca que tothom tingui la mateixa oportunitat d’accedir a continguts d’alta qualitat i fomenta l’alfabetització digital des de qualsevol lloc en qualsevol moment».

Aquesta eina facilita l’accés a més de 3.000 títols en llibres i audiollibres en català, castellà i anglès. D’altra banda, és un instrument per al professorat, ja que ofereix una plataforma de suport al Pla Lector per fomentar la lectura col·laborativa i la comprensió lectoescriptora.

Una altra eina semblant, de la qual us vam parlar al Document, és la que tenen a Navarra. Es tracta d’ODISEA: la biblioteca digital infantil i juvenil.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org