Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El 2019 es demolirà l'edifici que hi ha al solar on s'ubicarà la Biblioteca Provincial de Barcelona

3 desembre 2018

Com us vam anuncia fa unes setmanes, la Biblioteca Provincial de Barcelona està en fase de desbloqueig. Això es deu a les converses que s’estan duent a terme entre la Generalitat i el Ministerio de Cultura. De fet, el ministre va fer un anunci durant el recentment celebrat IX Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas de Logronyo, on va reiterar el compromís del govern de l’Estat per tirar endavant la Biblioteca Provincial de Barcelona.

Només uns dies després d’aquest anunci tenim novetats al respecte que indiquen que el 2019 serà un any de canvi per aquest emblemàtic i anhelat equipament bibliotecari. Per això, segons ha confirmat la Conselleria de Cultura, l’any vinent es demolirà l’edifici que hi ha al solar on s’ubicarà la biblioteca.

El projecte que va idear l’equip d’arquitectes Nitidus Arquitectes, SLP, que va guanyar el concurs públic, indica que serà una biblioteca amb una superfície construïda d’uns 18.000 m² i  que constarà de tres edificis. Entre les característiques de l’equipament cal esmentar que hi haurà zones exclusives per al públic infantil i juvenil, un auditori i espais a l’aire lliure. Així mateix, la biblioteca servirà per unir el Parc de la Ciutadella amb l’Estació de França.

Com que Barcelona té una xarxa de biblioteques públiques molt destacable, l’aposta d’aquest equipament és ser interdisciplinari, especialitzat en la lectura i l’escriptura.

Us anirem informant de les novetats que sorgeixin sobre aquest projecte i desitgem que el 2019 ens doni moltes bones notícies al respecte.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org