Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El COBDC al curs «La biblioteca. Imaginari i història d'una idea»

23 setembre 2015

L’Institut d’Humanitats de Barcelona es vol afegir a la celebració de l’Any de les Biblioteques organitzant el curs «La biblioteca. Imaginari i historia d’una idea», amb la presència de noms rellevants del nostre sector a un preu molt competitiu. El Col·legi també hi és present com a col·laborador.

El curs es divideix en nou sessions que es realitzaran cada dilluns entre el 5 d’octubre i el 14 de desembre al CCCB:

– 05/10/15. «Un fons sense fons. Elogi de la biblioteca», Jordi Puntí. Conferència inaugural. Presenta Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la – Generalitat de Catalunya.
– 26/10/15 . «Història d’una idea. De la quimera de la biblioteca total a la utopia de la cultura lliure», Concepción Rodríguez. Presenta la lliçó Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya.
– 02/11/15. «Les biblioteques llegendàries. D’Alexandria i Pèrgam a Vienna i l’Escorial», Sergio Vila-Sanjuán. Presenta la lliçó Vicenç Villatoro, director del CCCB.
– 09/11/15. «La democratització del coneixement. La “set de cultura” i la biblioteca popular», Teresa Mañà.
– 16/11/15. «L’art de col·leccionar, la bibliofília, la bibliomania. La biblioteca privada», Jordi Llovet.
– 23/11/15. «Les biblioteques imaginàries. Fictícies, ideals o impossibles», Rodrigo Fresán.
– 30/11/15. «De Marcel Proust a Albert Einstein: crítica de la figura de l’erudit», Víctor Gómez Pin.
– 14/12/15. «Viatge a l’Ítaca digital. La biblioteca del futur», Javier Celaya. Presenta la lliçó Lluís Anglada, director del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC).
– 25/11/2015. Sessió complementària a la Filmoteca de Catalunya. Projecció més la conferència «Aprendre, recordar, oblidar. El cervell, la primera biblioteca de la humanitat», Ignacio Morgado.

Més informació i matrícula a la web del CCCB.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org