Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El GT Dones Visibles entrevista Josep Vives, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, sobre feminisme, desigualtat de gènere, col·leccions, assetjament a la feina i conciliació

18 juny 2019

El Grup de Treball del COBDC, Dones Visibles: Bibliotecàries i Documentalistes, ha entrevistat Josep Vives, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. En aquesta entrevista es tracten temes que interessen tant al Grup de Treball com al conjunt de professionals de les biblioteques públiques: el feminisme, la desigualtat de gènere, les col·leccions, l’assetjament a la feina i la conciliació familiar, laboral i personal.

A continuació us transcrivim algunes de les respostes de Josep Vives:

«Seria convenient fer una recopilació de totes les accions que es duen a terme des de les biblioteques públiques (per eradicar la desigualtat de gènere a la societat).»

«Si el factor humà és la clau dels serveis púbics, és indiscutible la capacitat i saber fer de les bibliotecàries, i l’èxit està a la vista.»

«Les biblioteques públiques no poden romandre neutres davant les qüestions que afecten les seves comunitats.»

«Des del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura farem el necessari per continuar donant suport a les biblioteques públiques en tot el que tingui a veure amb els plans d’introducció de polítiques de gènere.»

«Si dins del Departament de Cultura es detecta un cas d’assetjament, disposem d’un protocol pel qual el Servei de Prevenció i Règim Interior intervé i aplica les mesures que siguin necessàries, sempre amb la idea de protegir en primer lloc la persona que pot estar patint un assetjament.»

Podeu llegir l’entrevista sencera a: http://bit.ly/GTDV_JosepVives

Si voleu, podeu seguir la conversa sobre aquesta entrevista a Twitter amb el hashtag: #GTDV_JosepVives

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org