Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El oficis de la cultura a TVE2: què fan els bibliotecaris de la BNE?

11 maig 2012

El passat mes d’abril, i dins del cicle «Los oficios de la cultura», es va emetre a TVE2 un documental sobre la professió de bibliotecari. El programa es va gravar íntegrament a les seus de Recoletos i Alcalá de ‘Henares de la Biblioteca Nacional d’Espanya (BNE), durant el mes de febrer.

Per mostrar els diferents perfils professionals que es donen a la BNE el documental transcorre a través de la visita a les instal·lacions, on Elena Sánchez, de la Biblioteca Digital Hispànica, és conduïda per Mar Hernández Agustí, cap del Departament de Procés Técnic, que li mostra les diferents àrees i els processos tècnics que s’hi desenvolupen des que el document arriba a la institució fins que va a parar a la seva destinació en el dipòsit general.

La duració del programa és de 30 minuts i permet contrastar les diverses facetes de la professió bibliotecària en  una organització de les característiques de la BNE: classificadors especialitzats, catalogadors, bibliotecaris digitals, etc.

Sens dubte, és una bona oportunitat per difondre tota la feina que es desenvolupa a la BNE i conèixer els diferents perfils professionals que hi tenen cabuda. A més a més, durant tota l’emissió es desprèn l’estimació que cada persona involucrada té per la seva professió.

El programa es pot veure a: media0.rtve.es/resources/TE_NGVA/mp4/6/6/1335034969966.mp4

Guardar

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Estem de vacances. Tornem l'1 de setembre.