Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Els bibliotecaris, prescriptors de lectura

5 maig 2015

(Editorial Abril 2015) Encara amb el ressò ben viu de la darrera Diada de Sant Jordi, i aprofitant l’èxit que es repeteix cada any, tant de vendes com de públic, des del Col·legi no volem deixar passar l’oportunitat que l’editorial del mes d’abril estigui dedicat als llibres i a la lectura, sens dubte centres nuclears de la nostra tasca de bibliotecaris. I volem apuntar un parell de temes.

En primer lloc, i aprofitant l’Any de les Biblioteques com a exquisida excusa, celebrem l’aparició de diversos títols de temàtica bibliotecària, que tenen com a fil conductor els anys de la Mancomunitat i la primera xarxa de biblioteques populars del país. Llibres com Les bibliotecàries. Diari de la biblioteca popular Pere Vila 1933-1939 (que vam presentar aquí al Col·legi), o La noia de la biblioteca, de Núria Pradas, ens apropen des de diferents visions i formes a aquella realitat històrica a partir de la qual es bastí el nostre sistema actual de lectura pública. Com a Col·legi valorem molt positivament les publicacions que porten un reconeixement i una visibilitat de la professió, aspectes als quals sempre donarem suport.

Però hi ha un altre aspecte que volem destacar i que creiem que és de vital importància, i que no és un altre que la celebració de la Revetlla de Sant Jordi. Un acte lúdic, festiu i cultural, en què han participat 148 biblioteques d’arreu de Catalunya, i que aquest 2015 ha arribat a la seva tercera edició, plenament consolidat i situat fermament en el panorama de les activitats culturals de Catalunya. Una Revetlla que situa les biblioteques, i també, és clar, tots els bibliotecaris i bibliotecàries, en el centre del món del llibre i de la lectura. Un paper clau i indispensable en la prescripció de la lectura i del llibre, però també en àmbits com en el de la difusió, la comunicació i la promoció de la cultura en un sentit ampli del terme. Indiscutiblement, un posicionament estratègic ben travat i, de totes totes, necessari alhora que indispensable per a un millor reconeixement de la professió.

I com no podia ser de cap altra manera, el Col·legi sempre donarà suport a qualsevol acció que vagi en aquest sentit.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org