Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Entrevista a Pep Vives al programa de ràdio Creando que es gerundio de Radio 5 (RNE)

6 novembre 2019

Arran de la celebració del Dia de la Biblioteca, el 24 d’octubre, els i les professionals del sector han tingut ressò als mitjans de comunicació. Si ahir us parlàvem de l’entrevista a Glòria Pérez-Salmerón, avui volem recomanar-vos escoltar l’entrevista a Josep Vives, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, al programa de ràdio Creando que es gerundio de Radio 5 (RNE).

De la conversa realitzada per Carmen Cuartero podem extreure aquests apunts:

 • El Dia de la Biblioteca és cada dia, ja que els usuaris poden accedir-hi durant tot l’any.
 • Les biblioteques han de treballar amb altres agents (famílies, escoles, mitjans de comunicació, etc.) per potenciar el foment de la lectura.
 • Les biblioteques també fomenten les tecnologies, el desenvolupament d’habilitats i són un espai de trobada.
 • No hi ha substitució del format electrònic sobre el paper, ja que els préstecs electrònics durant el 2018 van representar l’1’60%. És compatible la lectura en els dos formats.
 • Les biblioteques tenen molt bona acollida i valoració per part de la ciutadania, tenen molt futur i és una molt bona inversió per als ajuntaments.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org