Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

EU: Reglament ePrivacy per a l'ús de les cookies

8 juny 2020

Actualment, els dos pilars principals del marc legal de protecció de dades a la UE són la ePrivacy Directive (Directiva sobre privadesa i comunicacions electròniques) i el Reglament general de protecció de dades, que va entrar en vigor el 24 de maig de 2016 i s’aplica des del 25 de maig de 2018.

La Directiva sobre la privadesa electrònica obliga els Estats membres a assegurar-se que els usuaris concedeixen el seu consentiment abans que les cookies (petits fitxers de text emmagatzemats al navegador web de l’usuari) siguin emmagatzemades en equips, telèfons intel·ligents o qualsevol altre dispositiu connectat a Internet.

Recordem que el passat mes de desembre de 2019 es va publicar en el BOE la Llei orgànica 3/2018, de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals (LOPDGDD), de 5 de desembre, que va entrar en vigor el dia següent i afecta autònoms, empreses i entitats.

Aquesta nova normativa deroga, per tant, l’anterior LOPD de 1999 i es vincula amb l’actual Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) europeu, de recent implantació, que afecta autònoms i empreses.

La Comissió Europea ha revisat la Directiva per alinear-la amb les noves normes de protecció de dades per establir regles comunes de la UE que garanteixin que les dades personals gaudeixin d’un alt nivell de protecció a qualsevol part de la UE. D’aquesta manera, el Reglament ePrivacy se suma a la línia d’actuació que està desenvolupant la Comissió Europea per garantir la privadesa digital als ciutadans de la UE.

Us anirem informant de com evoluciona aquesta iniciativa.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org