Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Fundación GSR. Les dones tenen un major compromís amb la lectura literària

8 juliol 2019

La Fundación Germán Sánchez Ruipérez ha publicat recentment l’informe «Mujeres y lectura», que es pot descarregar en format complet o en format resum. Aquest document està redactat pel Laboratori Contemporani de Foment de la Lectura (LCFL) que va néixer «com una proposta de la FGSR per a la creació de noves idees i línies de treball en el context de l’estratègia de promoció de l’hàbit de la lectura en la societat, que posa en marxa el III Pla de Foment de la Lectura (MECD)».

Tot i que és un estudi que analitza i compara els hàbits lectors entre homes i dones, els creadors d’aquest informe destaquen que «La rellevància de la variable del gènere dels lectors està relacionada amb la possibilitat de ser un factor per al disseny del treball dels professionals de la mediació de la lectura i perquè es tracta d’una informació utilitzable pels que generen oferta cultural». Dins les seves planes trobarem:

 • La reflexió d’Inés Alberdi sobre l’evolució de la imatge de la dona en relació amb la lectura al llarg de la història de l’art, que proporciona un context històric sobre els hàbits lectors, el paper del llibre en l’educació de les dones, l’analfabetisme femení, la censura de les lectures adreçades a dones, etc.
 • «El comportament lector de la dona a Espanya», on es presenten dades estadístiques sobre diversos aspectes que relacionen dones i lectura, entre els quals destaquen:
  • En el darrer any, el 57,6% dels homes i el 66,5% de les dones van llegir llibres.
  • Els homes tenen un índex major de lectura funcional i les dones dominen clarament en lectura literària.
  • La freqüència de lectura també és superior en les dones.
 • El context de lectura de les dones en relació amb el digital i les seves conseqüències en el mercat.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org