Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El Govern aprova el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

22 gener 2019

Aquest mes de gener el Govern ha aprovat l’acord per crear el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, que té com a objectiu «construir la Catalunya del futur, gràcies a l’establiment d’uns pilars sòlids que permetin crear una societat més basada en el coneixement».

El pacte neix amb la voluntat de ser una eina transversal i de consens, amb què es vol donar veu a «tots els agents implicats en la generació, transmissió i aplicació del coneixement». Per això, desitgem que es tinguin en compte els perfils professionals associats a les biblioteques universitàries i als centres de documentació. El paper de transmissors de coneixement d’aquests professionals està present en els tres àmbits que es volen aglutinar: educació superior, recerca i innovació, i teixit social i empresarial.

D’altra banda, el pacte contempla set eixos que implicaran la creació de set grups de treball, que són els que elaboraran una proposta de mesures concretes a realitzar en cada àmbit, i que podeu veure en aquesta infografia (clica a la imatge per veure-la més gran):

281e59be-6687-4d42-ba71-8ca62a61956d
L’estructura que permetrà assolir l’objectiu del pla és un plenari que es reunirà almenys cada sis mesos. Així mateix, el pacte també comptarà amb una Taula Permanent. Ambdós òrgans comptaran amb el suport d’un Consell Consultiu de fins a 40 persones de l’àmbit acadèmic, científic, empresarial, social i cultural, entre d’altres, que no siguin membres del Plenari.

Des de febrer, mes en què està previst que es constitueixin els diversos organismes que formen part del Ple, fins al juny seran els mesos en què realitzaran els diferents documents de treball. Es preveu que la implementació del Ple es dugui a terme durant el període 2020-2021.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org