Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Grup de treball de Biblioteca i còmics

El grup es proposa promocionar, difondre i prestigiar el món del novè art. Plantejar, discutir, compartir i proposar solucions als problemes que ens trobem habitualment en el tractament del còmic a les biblioteques, aconseguint així, la captació de nous públics, provinents de l’interès que aquest mitjà desperta en els joves i promoure la millora en les col·leccions de còmic a les biblioteques, així com trencar amb la percepció que el còmic és un fenomen artístic i literari menor, dimensionant-lo amb tota la seva potencialitat i dignificant-lo fins a trencar estereotips.

Objetius

 

  • Realitzar una bibliografia bàsica detallada, actualitzada i actualitzable, a més d'oferir informació i difusió de novetats, salons, premis i concursos, etc, doncs creiem que es necessari que les biblioteques obrin el seu fons a aquests tipus de documents des dels seus catàlegs, cosa que no sempre es freqüent, i que en realitat seria de molt interès per a un ampli sector de la població.
  • Formar part o aconsellar a les comissions de seleccions de novetats dels diferents sistemes bibliotecaris públics catalans.
  • Captar nous públics donant una oferta atractiva, tant per a un sector de població adolescent que no utilitza massivament les biblioteques i que els permeti apropar-s'hi, com per a un públic adult, ja avesat a fer servir el servei de biblioteques però que desconeix que pot cobrir els seus estímuls intel·lectuals amb el còmic.
  • Oferir assessorament a qualsevol biblioteca que el demani (alhora d'adquirir fons, de fer exposicions, de fer guies, de muntar activitats...etc.) i estar al dia de les activitats que es realitzen en altres biblioteques.
  • Reflexionar sobre temes d'interès comú, com poden ser els del mobiliari, les sublocalitzacions, pictogrames, la catalogació, la diferenciació entre infantil i adult, i qualsevol altre motivador d'interès.
  • Promoure la col·laboració entre professionals i l'intercanvi d'experiències.
  • Proposar cursos especialitzats en aquest camp.
  • Desenvolupament de l'estudi de temes monogràfics, per gèneres o autors.
  • Organitzar i/o coordinar activitats, taules rodones, etc.
  • Aprofundir en la necessària coordinació i cooperació de les biblioteques amb els agents culturals del medi: editorials, entitats (com ara FICOMIC) i autors.
 • Estudiar una possible cooperació amb el Museu del Còmic i la Il.lustració de Catalunya (MCIC).

Altra informació

Xarxes socials

Coordinador/a

Jaume Vilarrubí

Membres

Elena Ballestín González
Helena Barco
Héctor Calvet
David Cuadrado
Gemma Domingo Espinet
Bea Garcés
Pau Martínez
Núria Maymó Ollé
Mònica Medina
Lluïsa Pardo
Eli Ramírez
Jaume Ribera Riera
Daniel Rio Romo
Àngels Sola Medina
Montserrat Terrones
Elisabet Vázquez Puig
Jaume Vilarrubí

0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org