Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Guia per organitzar una biblioteca humana

9 octubre 2019

La Biblioteca Humana és un mètode que va néixer a Dinamarca (Menneskebiblioteket) i es va presentar per primera vegada en l’edició del 2000 del Festival de Música de Roskilde. Els seus creadors, Ronni Abergel, Dany Abergel, Asma Mouna i Christoffer Erichsen, eren els membres d’una ONG juvenil local creada per sensibilitzar la gent i fer servir l’educació de grup per combatre la violència.

La idea d’aquest mètode és escoltar contes i parlar amb els seus autors sobre el seu contingut. Es fa servir en esdeveniments (concerts, festivals, etc.) i en contextos educatius. Actualment es considera que s’utilitza en més de 70 països i es percep com un veritable «moviment mundial per al canvi social».

Per facilitar que els professionals que treballen amb aquest mètode puguin dissenyar millor les seves activitats, Violeta M. Carageragea va escriure la Guia per organitzar una biblioteca humana.

 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org