Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

L'IFLA publica un joc d'eines per a la neutralitat de la xarxa

19 juliol 2018

La neutralitat de la xarxa es refereix al principi que totes les dades o el trànsit a Internet s’ha de tractar per igual. Tal com s’indica a la Declaració de l’IFLA de 2016, la discriminació injustificada pot donar lloc a determinats tipus de contingut es prioritzin i que d’altres passin «al carril lent».

Aquesta qüestió planteja un desafiament no només per als valors generals de les biblioteques –sobretot l’accés lliure i igualitari a la informació i la lliure expressió–, sinó també una amenaça potencialment directa per a la capacitat de les biblioteques d’interactuar amb els usuaris amb la millor connexió possible.

El joc d’eines de neutralitat de l’IFLA es basa en la Declaració de 2016 i té l’objectiu de proporcionar als lectors (biblioteques i associacions de biblioteques) una descripció clara i alhora coherent del que és la neutralitat de la xarxa, i les idees sobre com els bibliotecaris poden lluitar per mantenir una xarxa lliure i sense traves.

Més informació: Net Neutrality Tools

 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org