Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Igualtat de gènere en el III Plan Estratégico de Bibliotecas (2019-2023) del Consejo de Cooperación Bibliotecaria (CCB)

26 febrer 2019

El 21 de febrer es va aprovar el III Plan Estratégico de Bibliotecas (2019-2023), coordinat per la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria (CCB), i que ha comptat amb l’aportació de totes les administracions.

El fil conductor d’aquest pla és la igualtat de gènere a través de quatre línies d’actuació i la realització de diverses mesures:

Públics: atendre la diversitat de gènere en els públics i donar visibilitat a les dones a través de la formació. Programació d’activitat i elaboració de programes de lectura en biblioteques, centrats en la difusió d’obres en les diferents llengües de l’Estat, que promoguin la igualtat de gènere.
Professionals i equips: realitzar formacions per aplicar la perspectiva de gènere en els serveis bibliotecaris i en el treball d’equips, així com aliances amb el món acadèmic i les associacions professionals, o accions per a la internacionalització de professionals. Foment del llenguatge inclusiu.
Visibilitat de les biblioteques: elaboració d’un pla de biblioteques inclusives i accessibles. Adquisició de fons bibliogràfics.
Ciutadania digital: fomentar la creació de col·leccions digitals amb obres del patrimoni bibliogràfic espanyol realitzades per dones (autores, impressores, editores, etc.), amb el doble objectiu de ser reconegudes per la societat i d’encoratjar a fer noves recerques sobre el paper de la dona al llarg de la història. Creació d’un mapa d’autores a les biblioteques.

Dins del pla s’ha inclòs la posada en marxa d’una Comisión de Igualdad y Diversidad de Género, en la qual participen associacions i organitzacions representatives del sector, per assessorar el Consejo de Cooperación Bibliotecaria en el seu desenvolupament.

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org