Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Igualtat de gènere en el III Plan Estratégico de Bibliotecas (2019-2023) del Consejo de Cooperación Bibliotecaria (CCB)

26 febrer 2019

El 21 de febrer es va aprovar el III Plan Estratégico de Bibliotecas (2019-2023), coordinat per la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria (CCB), i que ha comptat amb l’aportació de totes les administracions.

El fil conductor d’aquest pla és la igualtat de gènere a través de quatre línies d’actuació i la realització de diverses mesures:

Públics: atendre la diversitat de gènere en els públics i donar visibilitat a les dones a través de la formació. Programació d’activitat i elaboració de programes de lectura en biblioteques, centrats en la difusió d’obres en les diferents llengües de l’Estat, que promoguin la igualtat de gènere.
Professionals i equips: realitzar formacions per aplicar la perspectiva de gènere en els serveis bibliotecaris i en el treball d’equips, així com aliances amb el món acadèmic i les associacions professionals, o accions per a la internacionalització de professionals. Foment del llenguatge inclusiu.
Visibilitat de les biblioteques: elaboració d’un pla de biblioteques inclusives i accessibles. Adquisició de fons bibliogràfics.
Ciutadania digital: fomentar la creació de col·leccions digitals amb obres del patrimoni bibliogràfic espanyol realitzades per dones (autores, impressores, editores, etc.), amb el doble objectiu de ser reconegudes per la societat i d’encoratjar a fer noves recerques sobre el paper de la dona al llarg de la història. Creació d’un mapa d’autores a les biblioteques.

Dins del pla s’ha inclòs la posada en marxa d’una Comisión de Igualdad y Diversidad de Género, en la qual participen associacions i organitzacions representatives del sector, per assessorar el Consejo de Cooperación Bibliotecaria en el seu desenvolupament.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org