Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Indicadores de la Sociedad Digital por género (2020)

2 abril 2020

L’Observatorio Nacional de Telecomunicaciones y para la Sociedad de la Información (ONTSI) va publicar el passat mes de març el dossier dedicat als «Indicadores de la Sociedad Digital por géner0», amb un abast estatal i per països de la Unió Europea (UE).

Aquest document conté els indicadors més rellevants sobre la transformació digital: accés i ús de serveis d’Internet, habilitats digitals, formació en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), comerç electrònic, administració electrònica, ús d’Internet relacionat amb la sanitat i la bretxa digital de gènere al mercat laboral.

«En línies general, les dades reflecteixen la tendència dels últims sis anys de reducció de la distància de gènere en la major part dels indicadors relacionats amb la transformació digital, tant a Espanya com a Europa, excepte en certs col·lectius concrets.»

Algunes dades que es poden extreure del text són:

 • Ús regular d’Internet. El 88% de les espanyoles i el 84% de les europees.
 • Dones que no han usat mai Internet: 8% al 2019 vs. 13% al 2018.
 • Les dones busquen informació sobre formació, comunicació, treball i salut. En aquesta última àrea, la diferència entre homes i dones és del 10%.
 • Les dones fan servir Internet per participar en xarxes socials, comunicar-se mitjançant portals educatius, carregar contingut de creació pròpia, fer trucades o videotrucades, fer ús de la missatgeria electrònica, cercar feina o enviar-ne sol·licituds i qualsevol activitat relacionada amb l’aprenentatge.
 • La bretxa digital es constata en persones de 55 a 74 anys, ja que la proporció d’homes amb habilitats supera en un 11% les de les dones.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org