Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Informe: Barómetro Europeo del Libro Electrónico 2018

29 octubre 2018

El Barómetro Europeo del Libro Electrónico 2018 és un informe que conté informació molt valuosa sobre les vendes de llibres digitals en diversos mercats europeus com Alemanya, Itàlia, els Països Baixos i Espanya.

El text l’ha coordinat Rüdiger Wischenbart Content and Consulting i proporciona dades de diverses plataformes de distribució de llibres electrònics, entre els quals hi ha Libranda, de la qual ja us vam parlar fa uns dies en el post «Informe Anual del Libro Digital 2017».

L’informe inclou informació útil per conèixer les tendències i altres informacions d’interès, entre les quals destaquen dos aspectes:

– Els preus dels llibres digitals són diferents a tot Europa i el PVP més car se situa a Espanya, on es venen millor els llibres digitals amb un preu inferior a 8€.

Sobre el preu, cal indicar que recentment s’ha aprovat una norma europea per aplicar un IVA reduït o nul als llibres digitals, del qual us parlarem en una propera notícia.

– Sobre les temàtiques, cal subratllar que tot i que els continguts de ficció són els més venuts, altres categories estan aconseguint un mercat propi (novel·la romàntica, ciència-ficció i continguts educatius).

El document es pot descarregar en format PDF en aquest enllaç.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org