Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Informe Ciberamenazas y Tendencias 2020

14 octubre 2020

El CCN-CERT ha presentat l’edició 2020 de l’informe «Ciberamenazas y Tendencias», en el qual es recullen els principals incidents, agents de l’amenaça i mètodes d’atac emprats al llarg tant d’aquest any com de 2019.

A més, en el document s’exposen aquelles tendències i elements que han marcat i seguiran marcant 2020. Un exemple és la COVID-19, que ha suposat un trasbals en la seguretat d’algunes empreses a través d’atacs de hackers, així com la irrupció massiva del teletreball i la consegüent falta de formació en seguretat de la informació i l’establiment de mesures per protegir les dades de les empreses i institucions a les xarxes domèstiques (VPN, VDI, etc.).

De tots els punts inclosos en el sumari, us recomanem la lectura de l’epígraf 5.4 «Operaciones de influencia. Desinformación», ja que segons el text «los ataques que utilizan el ciberespacio no solo tienen como objetivo los sistemas informáticos de empresas e instituciones, sino que cada vez más están dirigidos a influir o alterar la opinión pública».
1. Generalidades
2. Resumen ejecutivo
3. Antecedentes
4. Agentes de la amenaza (Estado, Ciberdelincuencia, Ciberterrorismo, Hacktivismo, Actores externos)
5. Incidentes 2019 (Desinformación)
6. Métodos de ataque (ransomware, botnets, código dañino avanzado, acceso remoto, dataques web, ingeniería social, cadena de suministro, sistemas ciberfísicos)

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org