Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Informe d'activitat 2018 del Grupo de Trabajo de Función social de las bibliotecas

16 abril 2019

El mes de febrer es va difondre l’Informe d’activitat 2018 del Grupo de Trebajo de Función social de las bibliotecas, creat el 2016 dins del marc del Consejo de Cooperación Bibliotecaria (CCB). Entre els seus integrants hi ha dos membres del COBDC: Assumpta Bailac, presidenta de la Fundación Biblioteca Social, i Enric Vilagrosa Alquézar, cap de la Unitat de Programació i Innovació de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Les línies bàsiques d’actuació del GT persegueix conèixer i impulsar la penetració del concepte «social» a les biblioteques espanyoles, així com afavorir i ampliar el desenvolupament de la seva funció social. Cal assenyalar la relació i confluència d’una part de les seves línies d’actuació amb l’Agenda 2030.

Si en el 2017 el punt destacable va ser la creació d’un decàleg, aquest 2018 el punt fort ha estat l’elaboració de la infografia «Per ser una biblioteca social…», que resumeix els deu punts clau recollits en el decàleg. Aquesta infografia, disponible en castellà, català, euskera i gallec, presenta una imatge clara i atractiva pensada per a la seva àmplia difusió tant entre els professionals com entre els usuaris i públic en general. A través d’ella es convida a la reflexió i a la discussió sobre el paper de la biblioteca avui i sobre la seva responsabilitat social com a institució oberta a la participació i al diàleg.

Al llarg del passat 2018, els membres del GT van participar en diverses reunions i trobades sobre temàtiques vinculades a la funció social de la biblioteca, entre els quals destaquem la jornada «Las bibliotecas como laboratorios ciudadanos: la biblioteca como plataforma», organitzada per la Subdirección General de Coordinación Bibliotecaria en col·laboració amb MediaLab Prado i el IX Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas (en la comunicació «Función social y de inclusión digital para las bibliotecas públicas».

Aquest grup de treball desenvolupa també un recull de bones pràctiques relacionades amb la funció social de les biblioteques, tasca que continuarà realitzant per poder associar bones pràctiques a cada un dels punts del decàleg.

Podeu consultar l’informe complet d’activitat 2018 del Grupo de Trebajo de Función Social de las Bibliotecas al web del CCB.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org