Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Informe «Estudio sobre datos reutilizables como recursos lingüísticos»

23 octubre 2019

L’informe «Estudio sobre datos reutilizables como recursos lingüísticos» és una publicació de la Secretaría de Estado para el Avance Digital (SEAD)que s’enquadra dins les activitats del Plan de Impulso de las Tecnologías del Lenguaje (Plan TL).

El Plan TL es focalitza en el Processament del Llenguatge Natural (PLN), la Traducció Automàtica (TA) i els Sistemes Conversacionals (SSCC) a Espanya, especialment en llengua espanyola i llengües cooficials. D’aquesta manera, es vol investigar les TL dins la branca de la Intel·ligència Artificial i l’explotació automàtica de grans quantitats d’informació textual i oral.

L’objectiu de l’informe és doble. D’una banda, censar els recursos de què disposen les administracions públiques, susceptibles de ser reconvertits en recursos lingüístics (RL). De l’altra, disposar d’un pla d’acció per abordar aquesta reconversió.

Així mateix, en el text s’estudia la situació espanyola en comparació amb altres iniciatives internacionals.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org