Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Informe FEP «One year after»: l’impacte de la pandèmia en la indústria editorial a Europa

7 abril 2021

La Federation of European Publishers (FEP) va recopilar informació sobre l’impacte que ha tingut la COVID-19 en els membres de les 29 associacions nacionals que en formen part. El resultat d’aquest estudi és l’informe «Consequences of the COVID-19 Crisis on the Book Market» de què us vam parlar al Document va uns mesos.

Ara, la FEP continua analitzant el sector i ha presentat l’informe «One year after», on s’estudia l’impacte de la COVID-19 en el sector editorial.

Segons el text, el sector del llibre ha patit molt els efectes de la pandèmia. Entre els dubtes que es plantegen dins del text hi ha la incertesa sobre «si es poden planificar fires i altres esdeveniments literaris i si les llibreries poden romandre obertes juntament amb una reducció o ajornament considerable de títols, incloses les traduccions».

Una altra dada extreta de l’informe explica que la situació no és tan complexa com es pensava, ja que tot i no ser un bon any, «lluny del desastre que podria haver provocat aquesta crisi sembla que el sector del llibre va aconseguir expressar un grau de resiliència molt més gran del que molts van predir. La pèrdua general en la publicació de llibres a Europa sembla estar més a prop del 2 i el 5 per cent, en comparació amb el cop del 15 al 20 per cent esperat».

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org