Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Iniciat el procés participatiu de reflexió estratègica sobre la prestació dels serveis bibliotecaris a Lleida

18 març 2020

El 3 i 4 de març es va iniciar a Lleida el procés de reflexió estratègica que ha impulsat la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Al perfil de Twitter del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (@bibliotequescat), es va fer difusió de la segona sessió realitzada amb «l’objectiu d’arribar a l’alineament estratègic entre els serveis centrals, territorials i les unitats finalistes de prestació del servei».

La finalització del procés estava prevista per a mitjan mes de maig, però la incidència del confinament pel coronavirus segurament afectarà aquesta data.

El procés es va presentar el passat 18 de febrer a la seu de la Biblioteca Pública de Lleida i hi participa personal de la Central de Biblioteques, la Biblioteca Pública de Lleida i diverses biblioteques municipals del territori. D’aquesta manera, hi participen 23 persones que treballen en 15 biblioteques i 2 bibliobusos.

Tot i que l’objectiu principal és «facilitar l’elaboració de plans d’actuació respectius a partir de les propostes que es plantegin tenint com a objectiu satisfer les necessitats dels usuaris», s’hi indiquen altres objectius generals:

• Incrementar la coordinació entre les unitats i els departaments i establir els mecanismes de coordinació.
• Generar noves respostes per adaptar-se a les necessitats actuals.
• Generar respostes creatives per als nous reptes quan les bones pràctiques anteriors han quedat obsoletes.
• Arribar a acords operatius entre unitats i organitzacions amb lògiques diferents i resultats esperats que poden ser diferents.
• Optimitzar els recursos, millorant l’eficiència i l’eficàcia.

Fotografia: Generalitat de Catalunya

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org