Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Els joves a les biblioteques, tema central de la 8a Jornada de Biblioteca Pública i Cohesió Social

26 març 2019

La 8a Jornada de Biblioteca Pública i Cohesió Social, organitzades per la Xarxa de Biblioteques Públiques de Barcelona, ha estat un èxit de convocatòria i ja no queden places per inscriure-s’hi. Enguany, la jornada està centrada en la participació dels joves a les biblioteques. Per aquest motiu, es donaran a conèixer experiències de biblioteques d’Alemanya, França, Suècia i Catalunya en aquest camp.

El programa és el següent:

 • De la participació a l’acció col·lectiva: biblioteques franceses a la recerca d’una vocació democràtica. A càrrec de Raphaëlle Bats. Lió (França).
 • Adolescents i adults joves – un al·legat per a l’aparentment difícil grup objectiu. A càrrec d’Astrid Meckl, formadora, procedent de les Biblioteques Municipals de Munic (Alemanya).
 • La biblioteca Punkt127: un lloc per als infants i els joves. A càrrec de Per Berg, coordinador de la biblioteca Punkt127 d’Estocolm (Suècia).
 • Títol per confirmar. A càrrec de Maria Björn, escriptora de LIJ i bibliotecària escolar. Växjö (Suècia).
 • Debat i torn de preguntes. Presenta i modera la sessió del matí: Mònica Medina, directora de la biblioteca Sagrada Família-JMAL.
 • Taula rodona amb: Gemma Rodríguez, coordinadora del Projecte Engage! PEN Català; Carles Giner, director En Residència. Creadors als instituts de Barcelona; Esther Subias, ambaixadora del programa Technovation Challenge. Modera: Juanjo Arranz, director de Programes i Cooperació de Biblioteques de Barcelona.
 • Presentació de bones pràctiques de biblioteques catalanes:
  • La participació dels joves a les Biblioteques de Barcelona incloses en el Pla de Barris de la franja del Besòs: Bon Pastor, Trinitat Vella-José Barbero i Zona Nord. A càrrec de les directores de les biblioteques: Virgínia Cierco, Emma Armengod i Magnòlia Fuentes.
  • Èpica a les biblioteques: re-connectem els adolescents amb les biblioteques. Biblioteques de Badalona-Fundació Èpica/La Fura dels Baus. A càrrec de Jordi Chávez, director de la Biblioteca Canyadó i Casagemes de Badalona, i de Sergio Vega, de la Fundació Èpica La Fura dels Baus.
  • 5 anys de Biblioteca jove a Blanes: idea-espai-projecte-realitat. A càrrec de Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes. Presenta: Esperança Piñero, de la biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org