Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Els joves a les biblioteques, tema central de la 8a Jornada de Biblioteca Pública i Cohesió Social

26 març 2019

La 8a Jornada de Biblioteca Pública i Cohesió Social, organitzades per la Xarxa de Biblioteques Públiques de Barcelona, ha estat un èxit de convocatòria i ja no queden places per inscriure-s’hi. Enguany, la jornada està centrada en la participació dels joves a les biblioteques. Per aquest motiu, es donaran a conèixer experiències de biblioteques d’Alemanya, França, Suècia i Catalunya en aquest camp.

El programa és el següent:

 • De la participació a l’acció col·lectiva: biblioteques franceses a la recerca d’una vocació democràtica. A càrrec de Raphaëlle Bats. Lió (França).
 • Adolescents i adults joves – un al·legat per a l’aparentment difícil grup objectiu. A càrrec d’Astrid Meckl, formadora, procedent de les Biblioteques Municipals de Munic (Alemanya).
 • La biblioteca Punkt127: un lloc per als infants i els joves. A càrrec de Per Berg, coordinador de la biblioteca Punkt127 d’Estocolm (Suècia).
 • Títol per confirmar. A càrrec de Maria Björn, escriptora de LIJ i bibliotecària escolar. Växjö (Suècia).
 • Debat i torn de preguntes. Presenta i modera la sessió del matí: Mònica Medina, directora de la biblioteca Sagrada Família-JMAL.
 • Taula rodona amb: Gemma Rodríguez, coordinadora del Projecte Engage! PEN Català; Carles Giner, director En Residència. Creadors als instituts de Barcelona; Esther Subias, ambaixadora del programa Technovation Challenge. Modera: Juanjo Arranz, director de Programes i Cooperació de Biblioteques de Barcelona.
 • Presentació de bones pràctiques de biblioteques catalanes:
  • La participació dels joves a les Biblioteques de Barcelona incloses en el Pla de Barris de la franja del Besòs: Bon Pastor, Trinitat Vella-José Barbero i Zona Nord. A càrrec de les directores de les biblioteques: Virgínia Cierco, Emma Armengod i Magnòlia Fuentes.
  • Èpica a les biblioteques: re-connectem els adolescents amb les biblioteques. Biblioteques de Badalona-Fundació Èpica/La Fura dels Baus. A càrrec de Jordi Chávez, director de la Biblioteca Canyadó i Casagemes de Badalona, i de Sergio Vega, de la Fundació Èpica La Fura dels Baus.
  • 5 anys de Biblioteca jove a Blanes: idea-espai-projecte-realitat. A càrrec de Gemma Ciuró, directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes. Presenta: Esperança Piñero, de la biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat.

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org