Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La censura dels clàssics

24 febrer 2023

Arran de la polèmica sorgida en saber-se que l’editorial Puffin Books i la Roald Dahl Story Company, propietària dels drets de l’obra de Roal Dahl han modificat els textos dels seus llibres, el COBDC ha signat el comunicat d’Ibbicat en favor d’una literatura infantil i juvenil lliure de censura i correcció política.

El comunicat diu que “Aquestes pràctiques de censura ideològica i autocorrecció, que de vegades indueixen a eliminar o no mostrar i en altres casos a integrar temes de tendència, instrumentalitzen la literatura, empobreixen l’oferta editorial i van en detriment del risc, la diversitat, la llibertat artística i l’esperit crític”.

Afortunadament a casa nostra, l’Editorial Santillana ha decidit no modificar les traduccions dels textos de Roal Dahl per respecte a l’autor i als seus lectors. 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org