Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La Professió

Item i Consell editorial

Item: revista de biblioteconomia i documentació

Item és la publicació professional del Col·legi i recull treballs originals que expressen experiències, bones pràctiques i treballs de recerca relacionats amb tasques, equipaments i serveis d’informació i documentació.

 

Segueix-nos!

 

@revistaItem

Consell editorial

Anna Font

direcció editorial

Llicenciada en Història (UdL), en Documentació (UB), postgrau de Gestió de la informació: recursos, serveis i projectes (UOC) i Màster de Gestió Documental i Informació a les Empreses (UB). Actualment treballa com a tècnica d’arxiu i gestió documental a l'Institut d'Estudis Catalans.

Francesc García

direcció editorial

Graduat en Informació i Documentació (UB) i Màster Universitari en Gestió Estratègica de la Informació i el Coneixement en les Organitzacions (UOC). La seva experiència laboral s'ha desenvolupat en l'àmbit de la documentació tècnica en empreses industrials i en el de la consultoria especialitzada en programari de gestió de la producció científica i de la recerca i en sistemes de gestió de biblioteques. També ha estat professor associat del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona. Actualment és analista documental a Volotea.

Toni Angulo

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciat en Documentació (UB). Desenvolupa la seva activitat professional en l’àmbit de les biblioteques públiques, on realitza tasques vinculades, entre d’altres, a projectes i territori. També compta amb experiència en biblioteques universitàries. Ha impartit tallers sobre comunicació i ús de les TIC i ha assessorat a grups de recerca.

Fidel Bellmunt

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciat en Documentació (UB). Arxiver a l'Arxiu Nacional de Catalunya i coordinador del programa Llegat Pasqual Maragall de la Fundació Catalunya Europa. Va formar part de la junta de govern del COBDC (2006-2010).

Roser Benavides

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Documentació (UOC) i Màster Universitari en Documentació Digital (IDEC-UPF). Treballa a la Biblioteca de la Universitat de Girona com a responsable del campus Montilivi on desenvolupa les tasques pròpies dins l'àmbit de la biblioteca universitària (i col·labora en el desenvolupament de projectes estratègics).

Beatriz Benítez Juan

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Documentació (UB). Ha estat vinculada professionalment des de fa més de 15 anys amb el món de la biblioteca universitària, a la UOC i a la UPC, sempre en l'àmbit de la recerca i la producció científica. També ha impartit docència a la UOC sobre tècniques de documentació i gestors bibliogràfics. Està interessada en tot allò relacionat amb la bibliometria, publicació, avaluació i impacte de la recerca. Ha format part de l'Advisory Board de Refworks.

Gema Ciuró Soler

Pedagoga i bibliotecària. Llicenciada en Ciències de l’ Educació per la UAB (1991) i en Documentació per la UOC (2004), i Postgrau en Prescripció Lectora per la UB (2019) . Trenta-quatre anys al capdavant d'una biblioteca pública. Des del 2009, directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes treballant sobretot el foment de la lectura, la gestió d'equips i el vessant pedagògic de la biblioteca. Conductora de la Tertúlia Literària Lletres i Mots, autora i propietària de la web https://www.bibliopedagogia.es i col•laboradora a l'assignatura L'exercici professional de la pedagogia al grau de Pedagogia de la Universitat de Girona

Estefania Dorado

Graduada en Informació i Documentació (UB) amb un Màster en Gestió de Continguts Digitals (UB) i estudiant del CFGS de Desenvolupament d'Aplicacions Web (IOC). La seva experiència laboral és multidisciplinària però sempre han tingut en comú dos valors: el servei als usuaris i la gestió d’actius digitals. Actualment treballa com Cap dels Serveis Digitals a Boehringer Ingelheim.

Carme Galve

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB). Treballa en l'àmbit de la gestió de biblioteques públiques des del 2002 i dirigeix la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona des de la seva inauguració, el 2005. Ha impartit cursos i seminaris a la Facultat de Documentació de la UB, el COBDC i l'Institut d'Educació Contínua de la UPF i ha publicat diversos treballs en fòrums com el Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas, Seminario ALFIN, AICE-Ciutats Eudadores i IFLA-WLIC. És membre de l'Standing Committee de Metropolitan Libraries d'IFLA des del 2017.

Sara Guasteví

Sara Guasteví, nascuda a Maó, és diplomada en Biblioteconomia i Documentació i llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona. Actualment i des de l'any 2002 és la responsable de la Biblioteca del Museu de la Música, així com del Fons Sonor, l'Arxiu Multimèdia i les xarxes socials. Des de l'any 2014 és professora associada a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona.

Roser Manté

Llicenciada en Història (UAB), en Documentació (UOC), postgrau en Social Media per la UOC. Després de treballar a empresa pública en la gestió de dades i documents, així com en la comunicació online en l’àmbit de la salut i les TIC, actualment és freelance. Curadora de continguts, treballa en l’àmbit de la comunicació online de petites empreses.

Nati Moncasí

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB. Treballa des de l’any 1988 com a Cap de la Central de Biblioteques de Lleida, del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura (DC). Especialitzada en la gestió de serveis bibliotecaris en àrees rurals. La seva experiència laboral es centra en del desplegament del Sistema de Lectura Pública de Catalunya a les comarques de Lleida en àmbits relacionats amb la planificació i la creació dels equipaments bibliotecaris. Gestiona els dos bibliobusos del DC que operen a Lleida. Coordina el proveïment de serveis i recursos a les biblioteques i promou una plataforma de cooperació entre elles. Ha participat i publicat treballs sobre els bibliobusos en diverses jornades i congressos nacionals d’ACELEBIM i internacionals a Portugal, Xile i Croàcia. Ha assessorat un programa de cooperació de AECID a Brasil (Brasília).

David Oistrach

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciat en Documentació (UAB), Màster en Direcció de Màrketing y Comunicació (UOC) i Executive MBA (EAE). Treballa al despatx d'advocats DWF-RCD com a responsable del Departament de Documentació on participa en projectes d'innovació tecnològica i coordina els serveis corporatius de gestió documental, arxiu, i biblioteca.

Andreu Sulé

Doctor en Informació i Comunicació, és professor i investigador de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat Barcelona, on ha coordinat, des de 2017 fins a 2023, el màster en Gestió de Continguts Digitals. El seu àmbit de docència i recerca se centra en l’organització del coneixement, la representació d’informació, el disseny de bases de dades i la recuperació d’informació. També manté una línia de recerca a l’entorn de les biblioteques de presó. Col·labora en diversos projectes com a membre integrant del Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona.

0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org