Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La Professió

Item i Consell editorial

Item: revista de biblioteconomia i documentació

Item és la publicació professional del Col·legi i recull treballs originals que expressen experiències, bones pràctiques i treballs de recerca relacionats amb tasques, equipaments i serveis d’informació i documentació.

Els membres del Col·legi reben al seu domicili la publicació Item. Si no sou membre del Col·legi i voleu rebre l’Item o comprar un número solt, podeu omplir la butlleta (la butlleta és un PDF, per poder veure els fitxers en format PDF necessiteu l’Adobe® Reader®)

Segueix-nos!
@revistaItem

Consell editorial

Anna Florensa

direcció editorial

Llicenciada en Filosofia i Lletres (UAB) i Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB). Ha treballat a la Unitat Tècnica i de Projectes del Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) gestionant la Biblioteca Digital, i actualment és la gestora de col·lecció a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.

Teresa Mañà

direcció editorial

Professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB). Bibliotecària i doctora en Documentació. Directora dels grups de recerca Bescolar (2009 SGR 1479) i Bibes: biblioteques, educació i societat (2014 SGR 382). La seva docència i investigació actuals se centren en les àrees de biblioteques escolars, biblioteques públiques -especialment la història de les biblioteques públiques catalanes- i llibres infantils.

Sílvia Argudo

Professora del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació i llicenciada en Documentació ha impartit docència en àmbits tan diversos com les tecnologies de la informació, la formació d'usuaris, la indexació o la gestió i la planificació. Defensora i practicant de la innovació educativa.

Fidel Bellmunt

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciat en Documentació (UB). Arxiver a l'Arxiu Nacional de Catalunya i coordinador del programa Llegat Pasqual Maragall de la Fundació Catalunya Europa. Va formar part de la junta de govern del COBDC (2006-2010).

Roser Benavides

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Documentació (UOC) i Màster Universitari en Documentació Digital (IDEC-UPF). Treballa a la Biblioteca de la Universitat de Girona com a responsable del campus Montilivi on desenvolupa les tasques pròpies dins l'àmbit de la biblioteca universitària (i col·labora en el desenvolupament de projectes estratègics).

Anna Cornet

Especialista en documentació en mitjans de comunicació. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), la seva experiència laboral s'ha desenvolupat íntegrament en l'àmbit de la premsa escrita, primer en el procés de reestructuració i ampliació del departament de Documentació del diari Sport i posteriorment en el departament de Documentació i Arxiu d'El Periódico de Catalunya.

Maria Farràs Drago

Coordinadora d'activitats al CCCB LAB, el departament dedicat a la recerca i innovació en l'àmbit cultural del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Amb una trajectòria vinculada a la cura de continguts, la comunicació digital i la gestió cultural, impulsa el blog i l'estratègia digital del CCCB LAB i els programes i projectes Bookcamp Kosmopolis, Univers Internet (programa d'alfabetització digital crítica del CCCB), I+C+i i l'exposició Pantalla Global, entre d'altres. És llicenciada en Comunicació Audiovisual (URL) i Documentació (UB) i Màster en Comunicació Digital Interactiva (UVic).

Anna Font

Llicenciada en Història (UdL), en Documentació (UB) i amb un postgrau de Gestió de la informació: recursos, serveis i projectes (UOC). Actualment treballa al Servei de Documentació i Arxiu de l'Institut d'Estudis Catalans on desenvolupa les tasques pròpies dins l'àmbit de la biblioteca especialitzada i la gestió documental.

Carme Galve

enllaç de junta

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB). Treballa en l'àmbit de la gestió de biblioteques públiques des del 2002 i dirigeix la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona des de la seva inauguració, el 2005. Ha impartit cursos i seminaris a la Facultat de Documentació de la UB, el COBDC i l'Institut d'Educació Contínua de la UPF i ha publicat diversos treballs en fòrums com el Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas, Seminario ALFIN, AICE-Ciutats Eudadores i IFLA-WLIC. És membre de l'Standing Committee de Metropolitan Libraries d'IFLA des del 2017.

Francesc García

Graduat en Informació i Documentació (UB) i estudiant del Màster Universitari en Gestió Estratègica de la Informació i el Coneixement en les Organitzacions (UOC). La seva experiència laboral s'ha desenvolupat en l'àmbit de la documentació tècnica en empreses industrials i en el de la consultoria especialitzada en programari de gestió de la producció científica i de la recerca. Actualment és consultor de biblioteques a OCLC España i professor associat del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona.

Sara Guasteví

Sara Guasteví, nascuda a Maó, és diplomada en Biblioteconomia i Documentació i llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona. Actualment i des de l'any 2002 és la responsable de la Biblioteca del Museu de la Música, així com del Fons Sonor, l'Arxiu Multimèdia i les xarxes socials. Des de l'any 2014 és professora associada a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona.

Olga Monterde

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i màster oficial en Documentació Digital (IDEC-UPF). Vinculada al món de les biblioteques universitàries, va coordinar La Factoria a la UPF i les plataformes d'ensenyament virtual (2008-2016). Des del 2017 és la responsable tècnica de comunicació de l'àrea de Biblioteca i Informàtica de la Universitat Pompeu Fabra.

Eva Ollé

Responsable del Centre de Recursos Informatius del Consolat General dels Estats Units a Barcelona, coordina la comunicació digital del consolat i gestiona diversos projectes culturals, entre els quals es troba l'American Space Barcelona ubicat a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra de Barcelona. Va treballar al servei de documentació de la consultora Arthur Andersen i va implementar el Knowledge Center de la consultora Cluster Consulting. És diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i Postgrau en Informació per a la Gestió de la Innovació (UOC).

Dolors Saumell

Directora de la Biblioteca Pública de Tarragona des de l'any 2010. Llicenciada en Geografia i Història (UB), diplomada en Biblioteconomia i documentació (UB) i postgrau en Gestió de la informació i del coneixement (UOC). Vinculada al món de la recerca local en centres d'estudis des del 1995, la seva carrera professional ha estat lligada al treball en l'àmbit de la biblioteca pública. Va formar part de la junta de govern del COBDC (2013-2014).

Lluís Vicente

Consultor sènior d'estratègia digital a Quantion Digital Factory i professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB) en gestió de projectes digitals i captació de recursos. Dirigí la biblioteca i arxiu de l'Ateneu Barcelonès (2009-2018) i fou responsable de transformació digital a RCD Advocats (2018). Llicenciat en Humanitats (UPF) i Documentació (UB), MBA en Innovació i Màrqueting (London Marketing School).

0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org