Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La Professió

Item i Consell editorial

Item: revista de biblioteconomia i documentació

Item és la publicació professional del Col·legi i recull treballs originals que expressen experiències, bones pràctiques i treballs de recerca relacionats amb tasques, equipaments i serveis d’informació i documentació.

Els membres del Col·legi reben al seu domicili la publicació Item. Si no sou membre del Col·legi i voleu rebre l’Item o comprar un número solt, podeu omplir la butlleta (la butlleta és un PDF, per poder veure els fitxers en format PDF necessiteu l’Adobe® Reader®)

Segueix-nos!
@revistaItem

Consell editorial

Anna Florensa

direcció editorial

Llicenciada en Filosofia i Lletres (UAB) i Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB). Ha treballat a la Unitat Tècnica i de Projectes del Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) gestionant la Biblioteca Digital, i actualment és la gestora de col·lecció a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.

Teresa Mañà

direcció editorial

Professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB). Bibliotecària i doctora en Documentació. Directora dels grups de recerca Bescolar (2009 SGR 1479) i Bibes: biblioteques, educació i societat (2014 SGR 382). La seva docència i investigació actuals se centren en les àrees de biblioteques escolars, biblioteques públiques -especialment la història de les biblioteques públiques catalanes- i llibres infantils.

Sílvia Argudo

Professora del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació i llicenciada en Documentació ha impartit docència en àmbits tan diversos com les tecnologies de la informació, la formació d'usuaris, la indexació o la gestió i la planificació. Defensora i practicant de la innovació educativa.

Fidel Bellmunt

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciat en Documentació (UB). Arxiver a l'Arxiu Nacional de Catalunya i coordinador del programa Llegat Pasqual Maragall de la Fundació Catalunya Europa. Va formar part de la junta de govern del COBDC (2006-2010).

Roser Benavides

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Documentació (UOC) i Màster Universitari en Documentació Digital (IDEC-UPF). Treballa a la Biblioteca de la Universitat de Girona com a responsable del campus Montilivi on desenvolupa les tasques pròpies dins l'àmbit de la biblioteca universitària (i col·labora en el desenvolupament de projectes estratègics).

Anna Cornet

Especialista en documentació en mitjans de comunicació. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), la seva experiència laboral s'ha desenvolupat íntegrament en l'àmbit de la premsa escrita, primer en el procés de reestructuració i ampliació del departament de Documentació del diari Sport i posteriorment en el departament de Documentació i Arxiu d'El Periódico de Catalunya.

Maria Farràs Drago

Coordinadora d'activitats al CCCB LAB, el departament dedicat a la recerca i innovació en l'àmbit cultural del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Amb una trajectòria vinculada a la cura de continguts, la comunicació digital i la gestió cultural, impulsa el blog i l'estratègia digital del CCCB LAB i els programes i projectes Bookcamp Kosmopolis, Univers Internet (programa d'alfabetització digital crítica del CCCB), I+C+i i l'exposició Pantalla Global, entre d'altres. És llicenciada en Comunicació Audiovisual (URL) i Documentació (UB) i Màster en Comunicació Digital Interactiva (UVic).

Anna Font

Llicenciada en Història (UdL), en Documentació (UB) i amb un postgrau de Gestió de la informació: recursos, serveis i projectes (UOC). Actualment treballa al Servei de Documentació i Arxiu de l'Institut d'Estudis Catalans on desenvolupa les tasques pròpies dins l'àmbit de la biblioteca especialitzada i la gestió documental.

Carme Galve

enllaç de junta

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB). Treballa en l'àmbit de la gestió de biblioteques públiques des del 2002 i dirigeix la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona des de la seva inauguració, el 2005. Ha impartit cursos i seminaris a la Facultat de Documentació de la UB, el COBDC i l'Institut d'Educació Contínua de la UPF i ha publicat diversos treballs en fòrums com el Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas, Seminario ALFIN, AICE-Ciutats Eudadores i IFLA-WLIC. És membre de l'Standing Committee de Metropolitan Libraries d'IFLA des del 2017.

Francesc García

Graduat en Informació i Documentació (UB) i estudiant del Màster Universitari en Gestió Estratègica de la Informació i el Coneixement en les Organitzacions (UOC). La seva experiència laboral s'ha desenvolupat en l'àmbit de la documentació tècnica en empreses industrials i en el de la consultoria especialitzada en programari de gestió de la producció científica i de la recerca. Actualment és consultor de biblioteques a OCLC España i professor associat del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona.

Sara Guasteví

Sara Guasteví, nascuda a Maó, és diplomada en Biblioteconomia i Documentació i llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona. Actualment i des de l'any 2002 és la responsable de la Biblioteca del Museu de la Música, així com del Fons Sonor, l'Arxiu Multimèdia i les xarxes socials. Des de l'any 2014 és professora associada a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona.

David Oistrach

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciat en Documentació (UAB), Màster en Direcció de Màrketing y Comunicació (UOC) i Executive MBA (EAE). Treballa al despatx d'advocats DWF-RCD com a responsable del Departament de Documentació on participa en projectes d'innovació tecnològica i coordina els serveis corporatius de gestió documental, arxiu, i biblioteca.

Ana Merino Mir

Directora de les biblioteques de Torredembarra des de 1998. Llicenciada en Documentació (UOC) i en Història de l’Art (UAB), Postgrau de Prescripció lectora (UB). Col•labora en projectes editorials d’àmbit local i ha impartit cursos i tallers en diversos àmbits de la gestió i la promoció lectora; darrerament centra més la seva atenció en el públic jove.

Beatriz Benítez Juan

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Documentació (UB). Ha estat vinculada professionalment des de fa més de 15 anys amb el món de la biblioteca universitària, a la UOC i a la UPC, sempre en l'àmbit de la recerca i la producció científica. També ha impartit docència a la UOC sobre tècniques de documentació i gestors bibliogràfics. Està interessada en tot allò relacionat amb la bibliometria, publicació, avaluació i impacte de la recerca. Ha format part de l'Advisory Board de Refworks.

Gema Ciuró Soler

Pedagoga i bibliotecària. Llicenciada en Ciències de l’ Educació per la UAB (1991) i en Documentació per la UOC (2004), i Postgrau en Prescripció Lectora per la UB (2019) . Trenta-quatre anys al capdavant d'una biblioteca pública. Des del 2009, directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes treballant sobretot el foment de la lectura, la gestió d'equips i el vessant pedagògic de la biblioteca. Conductora de la Tertúlia Literària Lletres i Mots, autora i propietària de la web https://www.bibliopedagogia.es i col•laboradora a l'assignatura L'exercici professional de la pedagogia al grau de Pedagogia de la Universitat de Girona

0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Estem de vacances. Tornem l'1 de setembre.