Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La Professió

Item i Consell editorial

Item: revista de biblioteconomia i documentació

Item és la publicació professional del Col·legi i recull treballs originals que expressen experiències, bones pràctiques i treballs de recerca relacionats amb tasques, equipaments i serveis d’informació i documentació.

Els membres del Col·legi reben al seu domicili la publicació Item. Si no sou membre del Col·legi i voleu rebre l’Item o comprar un número solt, podeu omplir la butlleta (la butlleta és un PDF, per poder veure els fitxers en format PDF necessiteu l’Adobe® Reader®)

Segueix-nos!
@revistaItem

Consell editorial

Anna Florensa

direcció editorial

Llicenciada en Filosofia i Lletres (UAB) i Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB). Ha treballat a la Unitat Tècnica i de Projectes del Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) gestionant la Biblioteca Digital, i actualment és la gestora de col·lecció a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB.

Teresa Mañà

direcció editorial

Professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació (UB). Bibliotecària i doctora en Documentació. Directora dels grups de recerca Bescolar (2009 SGR 1479) i Bibes: biblioteques, educació i societat (2014 SGR 382). La seva docència i investigació actuals se centren en les àrees de biblioteques escolars, biblioteques públiques -especialment la història de les biblioteques públiques catalanes- i llibres infantils.

Toni Angulo

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciat en Documentació (UB). Desenvolupa la seva activitat professional en l’àmbit de les biblioteques públiques, on realitza tasques vinculades, entre d’altres, a projectes i territori. També compta amb experiència en biblioteques universitàries. Ha impartit tallers sobre comunicació i ús de les TIC i ha assessorat a grups de recerca.

Sílvia Argudo

Professora del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació i llicenciada en Documentació ha impartit docència en àmbits tan diversos com les tecnologies de la informació, la formació d'usuaris, la indexació o la gestió i la planificació. Defensora i practicant de la innovació educativa.

Fidel Bellmunt

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciat en Documentació (UB). Arxiver a l'Arxiu Nacional de Catalunya i coordinador del programa Llegat Pasqual Maragall de la Fundació Catalunya Europa. Va formar part de la junta de govern del COBDC (2006-2010).

Roser Benavides

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Documentació (UOC) i Màster Universitari en Documentació Digital (IDEC-UPF). Treballa a la Biblioteca de la Universitat de Girona com a responsable del campus Montilivi on desenvolupa les tasques pròpies dins l'àmbit de la biblioteca universitària (i col·labora en el desenvolupament de projectes estratègics).

Beatriz Benítez Juan

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciada en Documentació (UB). Ha estat vinculada professionalment des de fa més de 15 anys amb el món de la biblioteca universitària, a la UOC i a la UPC, sempre en l'àmbit de la recerca i la producció científica. També ha impartit docència a la UOC sobre tècniques de documentació i gestors bibliogràfics. Està interessada en tot allò relacionat amb la bibliometria, publicació, avaluació i impacte de la recerca. Ha format part de l'Advisory Board de Refworks.

Gema Ciuró Soler

Pedagoga i bibliotecària. Llicenciada en Ciències de l’ Educació per la UAB (1991) i en Documentació per la UOC (2004), i Postgrau en Prescripció Lectora per la UB (2019) . Trenta-quatre anys al capdavant d'una biblioteca pública. Des del 2009, directora de la Biblioteca Comarcal de Blanes treballant sobretot el foment de la lectura, la gestió d'equips i el vessant pedagògic de la biblioteca. Conductora de la Tertúlia Literària Lletres i Mots, autora i propietària de la web https://www.bibliopedagogia.es i col•laboradora a l'assignatura L'exercici professional de la pedagogia al grau de Pedagogia de la Universitat de Girona

Anna Cornet

Especialista en documentació en mitjans de comunicació. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB), la seva experiència laboral s'ha desenvolupat íntegrament en l'àmbit de la premsa escrita, primer en el procés de reestructuració i ampliació del departament de Documentació del diari Sport i posteriorment en el departament de Documentació i Arxiu d'El Periódico de Catalunya.

Anna Font

Llicenciada en Història (UdL), en Documentació (UB) i amb un postgrau de Gestió de la informació: recursos, serveis i projectes (UOC). Actualment treballa al Servei de Documentació i Arxiu de l'Institut d'Estudis Catalans on desenvolupa les tasques pròpies dins l'àmbit de la biblioteca especialitzada i la gestió documental.

Carme Galve

enllaç de junta

Diplomada en Biblioteconomia i Documentació (UB) i llicenciada en Documentació (UB). Treballa en l'àmbit de la gestió de biblioteques públiques des del 2002 i dirigeix la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona des de la seva inauguració, el 2005. Ha impartit cursos i seminaris a la Facultat de Documentació de la UB, el COBDC i l'Institut d'Educació Contínua de la UPF i ha publicat diversos treballs en fòrums com el Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas, Seminario ALFIN, AICE-Ciutats Eudadores i IFLA-WLIC. És membre de l'Standing Committee de Metropolitan Libraries d'IFLA des del 2017.

Francesc García

Graduat en Informació i Documentació (UB) i estudiant del Màster Universitari en Gestió Estratègica de la Informació i el Coneixement en les Organitzacions (UOC). La seva experiència laboral s'ha desenvolupat en l'àmbit de la documentació tècnica en empreses industrials i en el de la consultoria especialitzada en programari de gestió de la producció científica i de la recerca. Actualment és consultor de biblioteques a OCLC España i professor associat del Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona.

Sara Guasteví

Sara Guasteví, nascuda a Maó, és diplomada en Biblioteconomia i Documentació i llicenciada en Documentació per la Universitat de Barcelona. Actualment i des de l'any 2002 és la responsable de la Biblioteca del Museu de la Música, així com del Fons Sonor, l'Arxiu Multimèdia i les xarxes socials. Des de l'any 2014 és professora associada a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona.

Ana Merino Mir

Directora de les biblioteques de Torredembarra des de 1998. Llicenciada en Documentació (UOC) i en Història de l’Art (UAB), Postgrau de Prescripció lectora (UB). Col•labora en projectes editorials d’àmbit local i ha impartit cursos i tallers en diversos àmbits de la gestió i la promoció lectora; darrerament centra més la seva atenció en el públic jove.

David Oistrach

Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB), Llicenciat en Documentació (UAB), Màster en Direcció de Màrketing y Comunicació (UOC) i Executive MBA (EAE). Treballa al despatx d'advocats DWF-RCD com a responsable del Departament de Documentació on participa en projectes d'innovació tecnològica i coordina els serveis corporatius de gestió documental, arxiu, i biblioteca.

0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org