Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Les biblioteques públiques al The World Cities Culture Report 2018

11 juny 2019

L’Informe Mundial sobre la Cultura de les Ciutats 2018 és un informe publicat per World Cities Culture Forum, que analitza diversos àmbits de la cultura i el paper que exerceix en la formació de la vida a les 35 principals ciutats del món (Àmsterdam, Austin, Bogotà, Brusseŀles, Buenos Aires, Ciutat del Cap, Chengdu (Xina), Dublín, Edimburg, Helsinki, Hong Kong, Lagos, Lisboa, Londres, Los Angeles, Melbourne, Milà, Mont-real, Moscou, Nova York, Oslo, París, Roma, San Francisco, Seül, Shenzhen (Xina), Singapur, Estocolm, Sydney, Taipei (Xina), Tòqio, Toronto, Viena, Varsòvia, Zuric).

Aquest informe destaca un canvi en l’enfocament dels governs locals en aquestes ciutats i conclou que la política cultural urbana està evolucionant cap a models més igualitaris i centrats en el ciutadà. El text documenta les noves tendències culturals i els projectes culturals emblemàtics que tenen lloc en ciutats de tot el món. També mesura la infraestructura i el consum cultural a través de 45 indicadors diferents, ciutat per ciutat. Entre aquests indicadors s’inclou el nombre de biblioteques públiques. Cal dir que a la versió en PDF no hi ha cap ciutat espanyola, però en la versió web, on s’indica el Number of public libraries per 100,000 population, apareix la ciutat de Madrid.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org