Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Manuscrits Catalans de l’Edat Moderna (MCEM)

12 març 2020

La base de dades Manuscrits Catalans de l’Edat Moderna (MCEM) és un catàleg en línia on es poden consultar les versions digitalitzades de manuscrits originats als països de parla catalana entre la Corona d’Aragó (segle XV) i durant l’Edat Moderna (segle XIX), i que es conserven en arxius i biblioteques de tot el món.

Es tracta de la continuació del Repertori de manuscrits catalans (1474-1714), projecte creat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

L’objectiu és proporcionar als investigadors una eina que permeti establir comparacions, descobrir continuïtats i constatar trencaments amb la baixa Edat Mitjana, i intuir novetats dels moviments preromàntic i romàntic.

En el MCEM s’inclouen materials procedents de camps diversos de la història de la cultura catalana, —exclosos els documents fruit de l’activitat administrativa o legislativa—, els manuscrits litúrgics i els musicals.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org