Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Mari-Carmen Marcos, una professional que ha deixat empremta

18 setembre 2017

Aquest cap de setmana ens ha deixat Mari-Carmen Marcos. Parlar d’ella és parlar d’usabilitat. En va ser pionera i va dedicar bona part de la seva activitat professional a estudiar i facilitar l’experiència de l’usuari en els sistemes d’informació.

Titulada en Biblioteconomia i Documentació, va fer el doctorat en Documentació sobre la Interacció en Interfícies de Recuperació de la Informació, el 2004.

Darrerament, participava en diferents projectes i grups de recerca, i era docent a la Universitat Pompeu Fabra a diferents graus i màsters.

Com a membre del Col·legi, va ser coordinadora del Grup de Treball d’Usabilitat amb el qual va organitzar nou jornades d’usabilitat en sistemes d’informació, entre el 2000 i el 2009. El 2010 va publicar a la col·lecció «Eines i instruments» el manual titulat Disseny centrat en l’usuari: com millorar l’experiència d’ús en llocs web. Sempre va ser molt participativa a l’hora de col·laborar a les activitats del COBDC, compartint experiència i coneixement en els diferents cursos i ponències que ens va oferir.

Des del Col·legi volem fer arribar el nostre condol a la família, amics i companys. Sempre la tindrem en el nostre record com la gran professional i persona que ha estat.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org