Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Neix l'agrupació FEM-IoT per oferir solucions als reptes tecnològics de la Internet de les Coses

19 març 2020

L’àmbit de la Internet de les Coses (IoT) és un mercat emergent en el teixit empresarial català. Tot i així, dotze centres de recerca i universitats de Catalunya acabem de crear l’agrupació FEM-IoT per impulsar la transferència i la recerca en aquest àmbit com un camp estratègic i de gran potencial dins del sector TIC.

El fonament de la IoT és la combinació de tecnologies connectades i els integrants de FEM-IoT són organismes experts en el desenvolupament de solucions IoT en àrees diverses com la connectivitat, la sensòrica, la computació, la ciberseguretat o l’optimització del consum energètic.

Aquesta iniciativa compta amb el suport econòmic del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020, amb una dotació de 2 milions d’euros.

Per començar, FEM-IoT impulsarà dos projectes de recerca vinculats a l’àmbit de les ciutats intel·ligents: «Infraestructures de Carrer Connectat» i «Valorització de les dades de la IoT». L’objectiu d’aquest segon projecte és unificar estàndards de hardware i software per controlar els fluxos energètics als carrers i el del control de la mobilitat i intensitat del trànsit.

FEM-IoT està format per la Fundació i2CAT, líder de l’agrupació, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), el Centre Internacional de Mètodes Numèrics a l’Enginyeria (CIMNE), el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC), el Centre de Visió per Computador (CVC), el centre tecnològic Eurecat, el centre tecnològic LEITAT i l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC).

Fotografia: UPF

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org