Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Neix el portal Patrimoni Musical Català

24 gener 2020

Aquest matí, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, presenta el portal Patrimoni Musical Català, una nova eina impulsada pel Centre Robert Gerhard del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La missió d’aquest centre, creat l’any 2008, és promoure i difondre el patrimoni musical català, i facilitar-ne l’accés a tots els agents socials.

El portal Patrimoni Musical Català permetrà visualitzar en línia, per primera vegada, tot el patrimoni musical català. La nova eina permetrà accedir a milers de partitures directament imprimibles, exemples enregistrats, informacions sobre compositors i músics, catàlegs d’instruments i enllaços amb repositoris d’enregistraments orals.

El portal inclou diverses seccions amb continguts sobre:

 • Persones vinculades a la música (autors, compositors, etc.), que es poden descobrir a través d’un cercador
 • Institucions, teatres i auditoris històrics, que es poden visualitzar alfabèticament i cronològicament
 • Instruments patrimonials del Museu de la Música de Barcelona

També hi inclou informació relacionada amb la música en general, com un llistat d’enllaços, terminologia musical en català (TERMCAT) i una recopilació de Centres de Documentació Musicals.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org