Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Nou registre digital per protegir la propietat intel·lectual d’autors i editors

26 febrer 2021

CEDRO, el Centro Español de Derechos Reprográficos, ha engegat un nou servei, el registre de certificació digital d’obres. Es tracta d’una iniciativa nascuda amb la voluntat de protegir la propietat intel·lectual dels seus socis autors i editors.

Aquest projecte es basa en la generació d’empremtes digitals dels continguts digitals indexats, que facilitarà la gestió dels drets en processos davant l’administració, en negociacions amb plataformes tecnològiques i en qualsevol controvèrsia en matèria de propietat intel·lectual.

Aquest registre inclourà tot tipus d’obres textuals (llibres, articles, tesis, guions o obres de teatre, encara que no estiguin divulgades) i permetrà el registre, la certificació digital i la verificació de les obres. En aquest sentit, un altre avantatge és que permetrà identificar, per exemple, cites i referències, servei de gran utilitat per als professors universitaris.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org