Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Observatorio de la Librería 2019

5 març 2020

L’Observatorio de la Librería és un informe periòdic elaborat per la Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Librerías (CEGAL), amb l’ajuda de la Dirección General del Libro y Fomento de la Lectura (Ministerio de Cultura y Deporte).

Aquest estudi, dut a terme pels professors de la Universidad de Zaragoza que apareixen en la direcció i realització, se situa en el marc del conveni de col·laboració amb la Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Librerías (CEGAL).

L’informe consta de quatre parts diferenciades que permeten oferir una visió global de sector:

 • El mapa de librerías de España. Instrument d’anàlisi que conté informació de les llibreries independents que operen a Espanya. En total s’hi analitzen 1.204 establiments d’un cens de 3.556 llibreries independents operatives a Espanya.
 • El barómetro de ventas. Anàlisi empírica de la situació de les vendes en el sector, tenint en compte informació quadrimestral de les vendes (facturació i exemplars) de les 654 llibreries associades a CEGAL.
 • Análisis de las principales magnitudes contables de las librerías españolas. Estudi dels indicadors comptables de les 268 llibreries que formen part de la base de dades SABI, que inclou una comparativa de la seva evolució entre 2013 i 2017.
 • Sistema de indicadores económicos y de gestión de las librerías (SIEGLE). Informe elaborat sobre els indicadors dels resultats i gestió de 770 llibreries.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org