Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Opcions laborals vinculades a la Llei 19/2014 i estat dels portals d’open data

14 juliol 2015

L’àmbit d’aplicació de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, afecta les organitzacions, associacions i fundacions on bona part dels seus ingressos provinguin de subvencions o ajuts públics.

A partir de la seva publicació s’han realitzat diverses accions per difondre les novetats que implica aquesta llei. Aquest és el cas de la jornada organitzada per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya, o la Jornada sobre la transparència al tercer sector social organitzada per la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya i el Comissionat per a la Transparència i l’Accés a la Informació Pública de la Generalitat de Catalunya.

A l’editorial del Document titulada «Llei de transparència: una oportunitat per al nostre sector», publicada a finals de 2013, us vam plantejar dues opcions laborals vinculades a la llavors proposta de llei per als professionals del nostre sector. Us les recordem, ja que són oportunitats que els nostres professionals poden aprofitar:

– El disseny de l’arquitectura dels portals que s’habilitin per a l’accés a la informació.
– El disseny de sistemes de gestió documental en el si de les organitzacions que han de subministrar les evidències que contribuiran a la transparència.

Si consultem algun dels mapes que mostren els portals d’open data que s’estan creant al món, com el de la Fundació Tic que us mostren tot seguit, podreu conèixer el nombre de portals existents a Espanya i Catalunya.

mapaopendata

Tot i això, hi ha més portals dels que hi figuren en aquests mapes. Aquí us en mostrem alguns dels que existeixen a l’actualitat en el nostre territori:

– Ajuntament de Barcelona: http://opendata.bcn.cat/opendata/ca
– Ajuntament de Gavà: https://gavaobert.gavaciutat.cat/
– Ajuntament de Manresa: http://opendata.manresa.cat/manresa/ca
– Ajuntament de Rubí: https://opendata.rubi.cat/
– Ajuntament de Terrassa: http://opendata.terrassa.cat/
– Generalitat de Catalunya: http://dadesobertes.gencat.cat/ca/

Ets un professional del nostre sector i treballes en un projecte vinculat a la Llei 19/2014? Si ens ho vols explicar, t’oferim el Document com a mitjà de difusió de la teva feina.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org