Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Presència catalana al IX Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas

30 novembre 2018

Avui finalitza el IX Congreso Nacional de Bibliotecas Públicas que enguany es realitza a Logronyo amb el lema «Biblioteques públiques: professionals per a tots els públics».

Aquest congrés, que organitza cada dos anys el Ministerio de Cultura y Deporte, enguany compta amb la col·laboració de la Consejería de Desarrollo Económico e Innovación de La Rioja i el suport dels Comités Científico y Organizador. En aquest darrer hi participa Josep Vives i Gràcia, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

A causa de les transformacions tecnològiques dels darrers vint anys, que afecten les biblioteques i els professionals que hi treballen, els organitzadors del congrés han dedicat aquesta edició a reflexionar sobre el paper que exerceixen els professionals de les biblioteques públiques espanyoles en la societat, per intentar destriar quin és el seu lloc dins de la societat i de quina forma poden ser més útils a una ciutadania que posseeix autonomia informacional, unes altes expectatives tecnològiques i per a la qual la biblioteca pública és una de les institucions amb més prestigi.

Per parlar de tots aquests temes, el programa inclou diverses activitats: debats, taules rodones, tallers i presentacions de comunicacions.

Entre els ponents i convidats trobareu els següents professionals catalans:

– Maite Comalat Navarra, professora del Departament de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona

– Biblioteca Pública de Tarragona:
Núria Gondolbeu Solé, coordinadora de Serveis
Imma Pujol Farrés, bibliotecària
Dolors Saumell Calaf, directora
Cristina Segura Campllonch, bibliotecària

– Josep Vives i Gràcia, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

– Jordi Serrano Muñoz, responsable de la Unitat de Serveis Digitals, Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius de la Universitat Politècnica de Catalunya

– Glòria Pérez-Salmerón, presidenta de l’IFLA

Per últim, volem destacar la declaració que ha fet el ministre de Cultura, José Guirao, durant aquest congrés, on ha reiterat el compromís del govern de l’Estat per tirar endavant la biblioteca provincial de Barcelona.

Podeu veure fotografies, comentaris i valoracions dels assistents al congrés al hashtag #9cnbp

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org