Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Presentació del número 64 de la revista Item «Promoció i difusió de serveis»

3 octubre 2018

Data: 25/Octubre/2018
Lloc: bodega Lo Pinyol (C. Torrent de l’Olla, 7, Barcelona)
Descripció: Ens complau anunciar-vos que properament rebreu a les vostres llars el número 64 de la revista Item dedicat a la «Promoció i difusió de serveis».

Per celebrar aquest esdeveniment s’ha organitzat un acte de presentació on comptarem amb la Mònica Zapata, en Carles Gibernau i Mari Vállez, de l’equip d’en Ciro Llueca i responsable d’estratègia de la biblioteca de la UOC), que van participar en l’entrevista de la secció «Veus» del número 64 i debatran a l’entorn de l’anàlisi de dades, el màrqueting digital, estratègia de posicionament al web, etc. En Cristóbal Urbano conduirà el debat.

Item 64: Un dels referents de la comunicació al nostre país, Toni Puig, afirma que l’aposta pública de serveis per a la cultura i les arts ha de fonamentar-se en quatre factors clau: innovació, ciutadania, comunicació i responsabilitat ètica. Des del Consell Editorial creiem que l’ideari que desenvolupa els quatre factors anteriors resumeixen a la perfecció l’estratègia i la línia de comunicació que hem de seguir els i les professionals de la informació per convertir les biblioteques, els centres i serveis d’informació i documentació i els arxius en espais comuns de proximitat, o espais virtuals, compartits per a la cultura cívica, la investigació i la creació de coneixement, centres i serveis per a la construcció i la difusió del pensament i les identitats individuals i col·lectives.

Per aquest motiu, en aquest número hem volgut recollir algunes contribucions relacionades amb l’àmbit del màrqueting, la promoció i la difusió de serveis. Des del Consell, i representant l’ideari esmentat per Toni Puig, advoquem per escoltar amb atenció les necessitats i els reptes dels usuaris i la ciutadania, planifiquem amb detall i implementem projectes i serveis amb valors ètics que tinguin un elevat retorn social i ens permetin transformar la societat amb la col·laboració dels agents de l’entorn. Finalment, comuniquem-nos de manera suggeridora amb la ciutadania a través d’un llenguatge directe, intuïtiu, vitalista, i convertim la biblioteca en la marca o el nucli imprescindible, útil i de referència per a la vida dels ciutadans.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org