Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Projecte de Llei de Propietat Intel·lectual

23 març 2014

Fa poques setmanes es va aprovar el Projecte de Llei de la Propietat Intel·lectual (LPI), que reforma parcialment el text vigent fins ara. Segons el ministre d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, els seus objectius són donar més força als creadors i facilitar el canvi al sistema digital de les indústries culturals i creatives. Per això, es reforçarà la Comissió de Propietat Intel·lectual, es revisaran els límits de la còpia privada, es controlaran les entitats de gestió de drets de la propietat intel·lectual i es canviarà el funcionament dels agregadors de continguts per compensar els editors de premsa. Aquest últim aspecte ha estat molt polèmic, ja que s’ha interpretar com un acte de favor del Govern central als mitjans per millorar el tracte que a aquests li poden donar durant la resta de la legislatura. A més, una altra novetat és l’ampliació del dret de citació dins de l’àmbit acadèmic i universitari, ja que s’augmenten els drets d’autor de 50 a 70 anys per seguir la Directriu europea 2011/77.

Si voleu ampliar dades sobre aquest Projecte de Llei, us recomanem la secció sobre la Propietat Intel·lectual de diverses biblioteques universitàries, com la Biblioteca de la UPF i la Biblioteca de la Universitat d’Alacant.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org