Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Projectes finalistes de la 4a edició del Premi «Biblioteca pública i compromís social»

6 març 2018
Per quart  any consecutiu la Fundació Biblioteca Social va convocar el Premi «Biblioteca pública i compromís social»que té per objectiu donar visibilitat als projectes que duen a terme les biblioteques públiques per als col·lectius més vulnerables. La convocatòria es va tancar el 15/12/2017.

En aquesta edició, s’han rebut 11 projectes, dels quals han estat acceptats 9.

Comunitats Autònomes: Andalusia (2)  Catalunya (2), Comunitat de Madrid (1), Comunitat Valenciana (1), Galícia (2), País Basc (1)

Àmbits o col·lectius: Discapacitat (4), Immigració i refugiats (4), Minories ètniques (3), Salut mental (3), Adolescència i joventut en risc d’exclusió (2), Àmbit penitenciari (1), Infància en risc d’exclusió (1), Gent gran (1) i Pobresa (1). Els projectes podien adreçar-se fins a tres col·lectius.

Amb data 16 de febrer, el Jurat ha escollit els quatre projectes finalistes:

 • «Aixopluga´t». Biblioteca Comarcal de Blanes. Col·lectius: Adolescència i joventut en risc d’exclusió, Immigració i refugiats, Minories ètniques.

 • «Biblioteca de acogida». Biblioteca pública municipal Gustavo Villapalos de Purchena. Col·lectius: Adolescència i joventut en risc d’exclusió, Immigració i refugiats, Minories ètniques.

 • «Ubik-baita: hacia una biblioteca inclusiva». Ubik. Biblioteca de creación de Tabakalera (Donostia). Col·lectius: Persones grans, Pobresa, Salut mental.

 • «Voluntariado cultural con chic@s para el fomento de la lectura». Biblioteca pública municipal de Verin. Col·lectius: Infància en risc d’exclusió, Immigració i refugiats, Minories ètniques.

El resultat final el farem públic el 20 de març, com a data límit.

Aquests són els membres del Jurat del Premi. I aquestes, les bases.

Els millors projectes de les convocatòries anteriors els podeu trobar al Mapa de projectes per a la inclusió social.

Més informació: Projectes finalistes

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org