Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Propòsits per al 2018

18 gener 2018

(Editorial Gener 2018) Sempre que comencem un nou any –igual que quan comencem curs, mes o setmana–, tenim l’oportunitat d’aturar-nos a revisar el que ens havíem proposat per a aquell període i decidir si continuem treballant-hi o ens plantegem nous objectius. En el nostre cas, la revisió ens porta a fer totes dues coses: continuar treballant en les línies proposades ara fa un any i al mateix temps proposar-nos nous objectius.

XV Jornades Catalanes d’Informació i Documentació

Un dels grans reptes d’enguany –que vam iniciar a finals de l’any passat– és l’organització de les Jornades Catalanes d’Informació i Documentació, que porten per títol «Una diversitat de BiDes», perquè estaran centrades en els professionals, destacant-ne la seva diversitat. Professionals innovadors, gestors i singulars, són els tres grans eixos al voltant dels quals giraran les activitats.

Són unes jornades amb espais diferents, que permetran donar a conèixer projectes i experiències d’una forma alternativa.

Unes jornades en les quals, entre altres coses, volem donar veu als responsables de les contractacions i les titulacions, que són dos temes que preocupen molts professionals. Perquè realment aquestes sessions tinguin sentit i resultats durem a terme prèviament sessions de treball amb alguns dels implicats i altres persones interessades.

Reforma dels estatuts

El nostre àmbit ha canviat força durant aquests anys; cal adequar els estatuts a la nova realitat i als nous perfils que han anat sorgint, ja que la darrera reforma va ser el 2009. Aquesta nova reforma, per a la qual es crearà una comissió, tindrà lloc al llarg del segon semestre, un cop hagin passat les jornades.

Publicacions

Item. Continuarem la dinàmica de publicar dos números per any (el segon del 2017 està a punt de sortir). A més, aquest any, en el pressupost s’ha reservat una partida per al canvi de disseny, tant si és per convertir-la en una publicació digital, com si ha de ser una publicació digital amb impressió sota demanda o continuar només en paper, amb un disseny més modern i econòmic. Pensem que els col·legiats teniu molt a dir en aquest tema, i per això durant el primer quadrimestre us passarem una enquesta simple perquè ens doneu la vostra opinió, tant sobre el disseny com sobre el contingut de la publicació.

Directrius IFLA/UNESCO per a biblioteca escolar. 2a edició. Continuem amb l’objectiu d’apropar la literatura professional a tot el col·lectiu. Per això encarreguem traduccions de les publicacions dels organismes internacionals. El 2015, l’IFLA va publicar la segona edició de les directrius per a biblioteques escolars. Des del COBDC, el 2002, ja s’havia traduït la primera edició, i aquest any volem traduir-ne la segona per posar-la a disposició dels col·legiats.

Defensa de la professió

Continuem treballant en la defensa de la professió, vetllant especialment per les convocatòries de places i les ofertes de treball. Tanmateix, no volem limitar-nos a actuar quan hi ha hagut alguna incidència, sinó que volem ser proactius, avançant-nos als esdeveniments oferint-nos a les administracions per ajudar-los en l’elaboració de convocatòries, creant bones pràctiques sobre els perfils i els requisits que han de tenir.

Formació

Continuem intentant oferir una oferta de cursos variada, adreçada a diferents perfils. Com hem dit algunes vegades, ens agradaria que ens demanéssiu quins cursos us interessen més, sobretot en el cas del territori, per poder oferir-vos cursos a mida.

Eines per als col·legiats

Continuem la renovació de la intranet, que esperem poder presentar-vos ben aviat, amb un disseny més amigable, millorant l’accessibilitat i els serveis que ofereix. Un apartat important de la intranet ens agradaria que fos la borsa de treball, però encara hi ha qüestions tècniques a resoldre.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Estem de vacances. Tornem l'1 de setembre.